Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

12. 11. 2010. Vršnjačka edukacija o drogama

Deca najbolji edukatori

Uprava za obrazovanje, kulturu, omladinu i sport, Odsek za omladinu i Prevencija bolesti zavisnosti, realizuju program "Vršnjačke edukacije" na temu "Bolesti zavisnosti u niškim školama".

Posle završene obuke, učenici dobijaju sertifikat vršnjačkog edukatora za prevenciju bolesti zavisnosti. Vršnjačka edukacija je proces u kome motivisani i obučeni mladi ljudi, kroz određene orgnaizovane aktivnosti, utiču na svoje vršnjake sa ciljem da unaprede njihovo znanje, stavove i verovanja o bolestima zavisnosti.

Vršnjačka edukacija na ovu temu trenutno se obavlja u gimnaziji Stevan Sremac, a radionice traju 5 dana po sat i po vremena. U radionicama se deca, kroz razne igre na temu pušenja, alkoholizma i ostalih vrsta droga, upoznaju sa problemima koje one mogu da izazovu, i na kraju kako da odole pritisku vršnjaka, kako da zauzmu stav prema korišćenju droga i kako da istraju u tome.

Najveći problem bolesti zavisnost u niškim školama je alkohol, koji je zastupljen kod starijih đaka osnovnih škola već od 14. godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage