Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

10. 11. 2010. Hala Čair još uvek neizvesna

Rekonstrukcija u toku

Visoka delegacija Evropske rukometne federacije obavila je inspekciju hale Čair, a konačnu odluku da li će se u njoj odigrati mečevi jedne kvalifikacione grupe na EP u rukometu 2012. godine, biće doneta sredinom decembra.

Dvočlana delegacija EHF je pogledala i 3D prezentaciju rekonstruisane hale, nakon čega je zajedno sa predstavnicima Rukometnog saveza Srbije, Grada i "Niš projekta" koji je radio prezentaciju, obišla halu Čair. Pri obilasku su najveće primedbe imali na nedostatak prostora oko terena, jer je po pravilima potrebno najmanje 3,5 metra čistog prostora od terena do tribina. Da bi se to postiglo, moraće da se sruše zidovi ispod gornjih tribina i skrati prostor za publiku.

Delegacija EHF-a će nakon obilaska podneti izveštaj, a na sastanku sredinom decembra će doneti konačnu odluku, da li će se u hali Čair odigrati mečevi jedne kvalifikacione grupe na Evropskom prvenstvu 2012. godine.

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović, dao je garancije da će sve biti završeno u roku.

Rekonstrukcijom hale Čair, za koju je grad izdvojio 2.5 miliona evra, ova hala treba da postane jedna od najmodernijih u zemlji i da ispunjava najviše svetske i evropske standarde i kriterijume za organizovanje i održavanje najvećih sportskih takmičenja. Rekonstrukcija bi trebalo da bude završena u septembru naredne godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage