Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

09. 11. 2010. Uhapšen Nini

Uhapšen Nini

Jovica Stefanović Nini, suvlasnik Srbolek-a, uhapšen je zbog sumnje da je oštetio to preduzeće za više od 5 miliona evra. Pored njega, uhapšen je i biviši generalni direktor Srbolek-a, Mladen Lučić iz Beograda.

Ova hapšenja su nastavak akcije suzbijanja krivičnog dela zloupotreba u postupcima privatizacije. Jovica Stefanović Nini i Mladen Lučić su u periodu od oktobra 2006. do aprila 2010. godne, iz Srboleka prodali medicinkse preprarate privrednom društvu MD Nini u vrednosti od preko 1,5 milijardi dinara, a zatim protivno uredbi o kriterijimima za formiranje cene, odobrili dodatni popust Niniju od skoro 470 miliona dinara. Jovica Stefanović je u periodu od septembra 2008. do jula 2010. gdoine, bez zaključenja Ugovora o poslovnoj saradnji i bez sredstava obezbeđenja plaćanja, isporučio robu Srboleka kupcu Belmedic d.o.o. Leskovac u vrednosti od oko 36 miliona dinara, i bez osnova odobrio dodatni popust u visini od 6% do 38%, iako Belmedic u ovom vremenskom periodu preuzetu robu nije plaćao, i time dobio novčanu korist u iznosu od oko 9 miliona dinara. Nini je takođe prodao lekove Srboleka Habit farmu iz Ivannjice za više od 13 miliona dinara, a prodaju nije evidentirao u poslovnim knjigama. Na ovaj način Jovica Stefanović Nini oštetio je Srbolek za više od 5 miliona evra.

U toku su dalje provere poslovanja Srboleka i drugih privrednih društava, čijim radom je upravljao Jovica Stefanović Nini.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage