Home  |  Vesti  |  Niš  |  Hiljade jugonostalgičara se fotografisalo sa grbom SFRJ u Gradskoj bašti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

16. 08. 2016. Niš

Autor: Krstić Izvor: City radio

Hiljade jugonostalgičara se fotografisalo sa grbom SFRJ u Gradskoj bašti

Više od 5 hiljada ljudi se do sada fotografisalo sa grbom SFRJ, koji se od otvaranja Gradske bašte nalazi na tom mestu. Grb je veliku pažnju prolaznika i turista privukao tek kada su radnici JKP Medijane ovaj betonski gigant oživeli šarenim bojama.

Grb Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, koji je nedavno postavljen na samom ulazu u Gradsku baštu u Tvrđavi, postao je prava atrakcija. Sa grbom se fotografisalo više od 5000 ljudi, najviše Nišlija i domaćih turista. Ipak, šareni grb privukao je i turiste iz Bugarske, Slovenije, Japana, Norveške.

„Iako se grb nalazi u Gradskoj bašti od kada je ona otvorena, pažnju je privukao tek kada su ga naši radnici ofarbali. Tada je počela prava pomama za fotografijama sa grbom. Najviše slika i “selfija“ nastaje iz aparata pravih jugonostalgičara“, kažu u JKP Medijana.

Inače, posle Drugog svetskog rata grb je bio postavljen na zgradi Univerziteta u Nišu, odakle je uklonjen nakon raspada SFRJ.

Podsetimo, Gradska bašta u niškoj Tvrđavi sa mnoštvom biljaka otvorena je aprila. Ova biljna oaza prostire se na površini od oko 500 kvadratnih metara. Takođe, nedavno je u okviru Bašte otvorena i Gradska cvećara, gde su kupcima na raspolaganju saksijsko i rezano cveće, keramičke i staklene posude, aranžmani od suvog cveća i prateća baštenska oprema.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage