Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

06. 02. 2017. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio

Više turista u Nišu i ove godine

Rast broja turista koji posete naš grad nastavlja se i ove godine. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, tokom proteklog decembra grad Niš posetilo je oko 50% više turista nego u isto vreme 2015. godine, od čega je stranih turista bilo za čak 70% više, dok je broj domaćih turista povećan za 20%.

Tokom cele prošle godine hotelski kapaciteti bili su popunjeni. Najveći broj inostarnih turista u Niš dolazio je iz Bugarske, Grčke i Nemačke. Takođe, primetno je i povećanje broja stranih turista iz Ruske Federacije i Turske.

„Raduje podatak da Bugara, Nemaca i Grka u 2016. godini bilo preko 30 odsto više u odnosu na 2015 godinu. Ukoliko upoređujemo turistički promet 2016. u odnosu na kontinuirani period od 2013. godine, rast je za 35% više turista, pri čemu su dolasci domaćih turista veći za 23%, a stranih za čak 48%“, poručuju u Turističkoj organizaciji Niša.

Kako dodaju u TON-u, svi kreveti niških hotela bili su zauzeti protekle godine, budući da je usluge hotela i hostela u našem gradu koristilo čak 9 odsto više turista nego 2015.

Najveći broj inostarnih turista u Niš je dolazio iz Bugarske, Grčke i Nemačke, koji su i tokom 2015. godine bili najčešći posetioci Niša. Takođe, primetno je i povećanje broja stranih turista iz Ruske Federacije i Turske.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage