Home  |  Vesti  |  Niš  |  Podela među radnicima niških propalih preduzeća oko načina protesta
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

10. 03. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

Podela među radnicima niških propalih preduzeća oko načina protesta

Radnici niških propalih preduzeća protestvovali su i danas ispred Gradske kuće zbog neisplaćenih zarada. U jednom trenutku između dvojice radnika došlo je do komešanja ali do ozbiljnijeg incidenta nije došlo. Razlog za to, kako smo saznali je što pojedini radnici žele radikalizaciju protesta, dok većina njih kako nam je rekao njihov predstavnik Žarko Đođević insistira na mirnim protestima, očekujući razgovor sa premijerom Vučićem.

Radnici propalih niških preduzeća i danas su protestvovali ispred Gradske kuće. Jedan od bivših radnika Elektronske industrije u Nišu Dušan Đorđević kaže da mu se prema sudskom rešenju duguje 392.000 dinara, ali od ovog novca kaže za sad nema ništa.

„Dobili smo crkavicu  od 10.000 dinara kao pomoć, koje sad traže da vratimo i minimalac od 21.300 dinara“.

U jednom trenutko tokom skupa, došlo je do komešanja između dvojice radnika, ali zahvaljujući policajcima koji su obezbeđivali skup do ozbiljnijeg incidenta nije došlo.

Predsatvnik bivših radnika propalih niških preduzeća Žarko Đorđević, pojasnio nam je da pojedini radnici žele radikalizaciju protesta, poput protestnih šetnji, zatvaranja ulica, pruge, i auto puta. On se sa tim predlozima ne slaže jer očekuje da će se sastati sa premijerom Aleksandrom Vučićem, iako je prekršio obećanje dato radnicima tokom boravka Vlade u Nišu, da će im sva dugovanja biti isplaćena.

„Nisam za to, jer sam obećao da ćemo mirnim putem da dođemo do rešenja i nastavićemo ovakve proteste“, kaže Đorđević.

On ističe da će ako ne bude postignut dogovor oko isplate novca,kaže da će radnici potražiti pravdu u sudu u Strazburu. On kaže da postoje rešenja Ustavnog suda i suda u Starzburu u kojima izričito piše da je država Srbija dužna da isplati sve niške radnike. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage