Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

14. 03. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Estetika ispred praktičnosti

Radnici JKP Mediana obnavljaju drvored u Voždovoj ulici, uklanjaju stare panjeve, a u narednih nedelju dana posadiće više od 10 novih sadnica. Sa druge strane, prekoputa iste ulice, već godinama korenje drveća koje je probilo trotoar pravi smetnje prolaznicima. Taj i estetski i praktični problem, kako su nam rekli u službi Zelenila, ipak nije u ovogodišnjem programu uređenja Grada.

Navikli smo da preko raznih rupa i džomba prelazimo kolima na putevima, ali ni džombe na trotoarima nisu nam strane. Tako je duž Voždove ulice, sa strane gde staju autobusi koji idu ka centru grada, korenje nekoliko starih stabala potpuno raspuklo i izdiglo beton, pa je prolaznicima teško da tuda prolaze u ravnoj i udobnoj obući, a kamo li damama sa štiklama, mamama sa bebama u kolicima, biciklistima i rolerašima, a ljudima u invalidskim kolicima skoro pa nemoguće.

Iako trenutno u delu Voždove ulice, od Prvomajske do Crvenog pevca, radnici JKP Mediana sade novih desetak sadnica, o trotoaru sa druge strane puta nadležni ne brinu se previše. Uređenje tog trotoara, kako tvrde u službi Zelenila, nije u planu ove godine.

„Taj problem je poznat, nije od ove godine, od ovog trenutka, ali jednostavno sve mora da ima neku plansku aktivnost. Kada se bude došlo do rekonstrukcije trotoara u toj ulici - radiće se i na uklanjanju tog žilišta, ali koliko ja znam to nije predviđeno ove godine“, kaže direktor službe Zelenila JKP Mediana Slobodan Đorđević.

Direktor službe Zelenila uverava da se trenutno u delu Voždove sadi drveće prilagođeno uslovima u ovoj ulici, te nije moguće pucanje trotoara usled rasta korenja, kao prekoputa. On ističe da će, na inicijativu City radija, ponovo ovaj problem izneti pred čelnike Grada, kako bi se ubrzalo njegovo rešavanje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage