Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

25. 03. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Konačno uređenje toaleta na Letnjoj pozornici?

U narednih osam meseci Grad je u obavezi da prikupi dokumentaciju, započne i završi uređenje Tvrđave, nakon što je potpisao ugovor sa Ministarstvom o doniranju 60 miliona dinara za tu namenu. U Gradskom veću najavljuju sanaciju Letnje pozornice. Ona bi trebalo da uključi i obnovu toaleta koji su veliki problem brojnim Nišlijama duži niz godina, naročito u vreme Filmskih susreta i drugih manifestacija na tom mestu.

Krajem februara Grad Niš potpisao je ugovor sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, koji obezbeđuje 60 miliona dinara za ulaganje u uređenje niške Tvrđave. Kako je najavio gradski većnik Mihajlo Zdravković, prema ugovoru rok je kraj novembra ove godine da se renovira Rovče, sanira Letnja pozornica i postavi dečiji park.

„U ovom trenutku naše ekipe su na terenu, ispituju mogućnost povećanja kapaciteta vodovodne i kanalizacione mreže, a pre nekoliko dana su nam stigli uslovi Elektrodistribucije oko priključenja i proširenju te mreže, a idejnih projekata sarađujemo sa Zavodom za zaštitu spomenika kultre jer je ovaj objekat zaštićen“, tvrdi Zdravković.

Većnik dodaje da Grad čini napore da se radovi obave što pre, jer je, kaže, revitalizacija Tvrđave prioritet.

Svim Nišlijama, kao i turistima koji posećuju naš grad, jasno je da sadašnji broj toaleta na Letnjoj pozornici nije usaglašen sa kapacitetom ovog mesta, i da je već godinama unazad neophodno, pored uređenja, da se taj broj uveća. Većnik uverava da je i to u planu.

„Svakako da bi se radilo na modernizaciji i proširenju kapaciteta toaleta na Letnjoj. Postoje neke stvari koje su u skladu sa zakonom, i koje moramo proći. Nadam se i sigurno očekujem da će radovi krenuti pre leta, i da određeni deo bude gotov i za Filmske susrete“, kaže za City radio Mihajlo Zdravković.

Kako je objasnio, da li će obnova Letnje pozornice biti u celini završena do početka najznačajnije filmske manifestacije u našem gradu, ne zavisi samo od Gradske uprave, već prvenstveno od postupka javne nabavke. Ona još uvek nije ni otpočeta, a tek po završetku rokovi će biti preciznije poznati.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage