Home  |  Vesti  |  Niš  |  Skupštinska većina vratila Radojka Matića na mesto v.d. direktora “Apoteka Niš”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

09. 06. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

Skupštinska većina vratila Radojka Matića na mesto v.d. direktora “Apoteka Niš”

Za opziciju je nedopustivo da na čelu “Apoteka Niš”, bude čovek koji je smenjen sa te pozicije 2013. godine, posle postupka koji je pokrenula Agencija za borbu prov korupcije zbog nepotizma. Šef odborničke grupe SNS, Zoran Perišić, kaže da, “koliko on zna”, ne postoji ni nijedna prepreka za njegovo imenovanje.

Šefica odborničke grupe pokreta “Dosta je bilo” u Skupštini grada Niša, Radmila Popović, kaže da je Radojko Matić  tokom obavljanja funkcije direktora “Apoteka Niš”, zaposlio sina i svog pomoćnika.

“Ovde se radi o nepotističkim zapošljavanjima, zbog kojih je je Agencija  za borbu protiv korupcije pokrenula postupak. Sada imamo konkurs za novog direktora, koji iz nekih čudnih razloga nije uspeo iako je bilo četiri kandidata. Predlog da gospodin Matić bude na ovoj funkciji po nama je skandalozan. Valjda je to sada nova šansa da nastavi svoja nepotistička delovanja”, tvrdi Radmila Popović.

Šef odborničke grupe SNS-a Zoran Perišić kaže da je predlog za imenovanje Matića došao od koalicionog partnera SPS-a.       

“Mi kao ozbiljan i najveći koalicioni partner predloge naših koalicionih partnera ćemo poštovati. Koliko ja znam ne postoji nikakav zahtev Agencije za borbu protiv korupcije ili sukoba interesa, da postoji bilo kakva prepreka da on bude imenovan.”, kaže Perišić.

On dodaje da se Matić postavlja za vršioca dužnosti.

“U periodu do raspisivanja konkursa za imenovanje direktora biću otvoren za sve informacije koje mogu da dobijem, u slučaju da on ne ispunjava uslove po bilo kom osnovu ja ću se zalagati da on ne bude izabran za direktora”, kaže Perišić.  

    

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije