Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

12. 06. 2017. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio, GO Medijana

Odlazak vatrogasaca dobrovoljaca na Vatrogasnu olimpijadu

Podatak da u Nišu vatrogasci prosečno dnevno intervenišu pet puta govori o velikom značaju ove službe. Niške ženska i muška ekipa vatrogasaca tokom jula takmičiće se na Vatrogasnoj olimpijadi u Austriji.

Članovi ženske ekipe Gradskog dobrovoljnog vatrogasnog društva kao i muška ekipa profesionalnih vatrogasaca Uprave za vanredne situacije Niš naš grad i državu predstavljaće na Vatrogasnoj olimpijadi u Austriji. U pitanju je 16. međunarodno takmičenje vatrogasaca koje se odžava od 9. do 16. jula. Muška ekipa takmiči se četvrti, a ženska drugi put.

Pripadnice ženske ekipe vatrogasaca volontera su, uoči puta, na prijemu u GO Medijana, izvele pokaznu vežbu “Postavljanje usisnog Voda“ kojom će se, pored ostalog, predstaviti na olimpijadi.

Inače, u Nišu ima preko 100 vatrogasaca dobrovoljaca, a devojke iz olimpijske ekipe su najobučenije i zajedno sa 86 uniformisanih profesionalnih vatrogasaca Niškog bataljona učestvuju u gašenju požara.

Odlazak ove dve ekipe sa od po 10 članova finansijski je pomogla GO Medijana Predsednik Gradskog dobrovoljnog vatrogasnog društva Novica Marković zahvalio je predsedniku na pruženoj pomoći i razumevanju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije