Home  |  Vesti  |  Niš  |  Slučajni susret ambasadora i gradonačelnika - usred krečenja Oficirskog doma
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

15. 06. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Slučajni susret ambasadora i gradonačelnika - usred krečenja Oficirskog doma

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot boravio je sa suprugom danas u Nišu, kako bi otvorio simpozijum pod nazivom “Uloga NATO u jugoistočnoj Evropi”. Da bi tokom posete našeg grada spojio lepo i korisno, poželeo je da obiđe centar, Tvrđavu, nalazište Medijana, a gradonačelnika je slučajno zatekao u Oficirskom domu, pored materijala za krečenje.

Tokom svoje posete Nišu, Kajl Skot, ambasador SAD u Srbiji, poželeo je da vidi Nišavu, korito reke, Tvrđavu i arheološko nalazište Medijana, što su mu i ostvarili predstavnici niške Turističke organizacije Niš.

Budući da ovo nije njegov prvi dolazak u najveći grad na jugoistoku Srbije, ranije je imao priliku da obiđe Ćele-kulu. Zato je sa direktorom TON-a Urošem Parlićem i vodičima prošetao centrom grada, od Banovine do Oficirskog doma. Izrazio je želju da uđe u Oficirski dom, i ne znavši da u tom trenutku gradonačelnik Niša Darko Bulatović obilazi radove, budući da se Galerija Srbija ovih dana privremeno seli u taj prostor. Tako se njihov slučajni sustret odigrao u sred krečenja i čišćenja, pored kofa sa farbom i ostalog materijala, što je zabeležila kamera City radija.

Kako saznajemo u TON-u, Skot i njegova supruga oduševljeni su našom gostoprimljivošću, i smatraju da u Nišu postoji veliki broj znamenitosti koje bi trebalo uvrstiti u brošure i turističke ponude, a svi turisti treba da ih posete.

Skot je u niškom hotelu “New City“ u četvrtak, 15. juna, otvorio drugi simpozijum “Uloga NATO u jugoistočnoj Evropi“ i tom prilikom istakao da je saradnja sa tom vojnom alijansom pre svega u interesu Srbije.

U okviru simpozijuma održane su panel-diskusije u kojima su, pored organizatora, učestvovali predstavnici ministarstava odbrane 3 zemlje članice NATO (Bugarska, Crna Gora i Rumunija), kao i predstavnici tri zemlje koje su partneri NATO u okviru Partnerstva za mir (Bosna i Hercegovina, Makedonija i Srbija).

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije