Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

16. 06. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Vreli dani na otvorenim bazenima u Nišu

Iako leto još uvek nije počelo, prave letnje temperature mame brojne sugrađane da se rashlade i provedu dan na nekom od otvorenih bazena u Nišu. Pored više privatnih bazena širom grada, Niš može da se pohvali i nekolicinom javnih otvorenih bazena, od kojih, nažalost, trenutno rade jedino čairski i vrežinski. To je i razlog što se najveći broj Nišlija odlučuje da tamo provodi tople dane.

Naročito nakon prošlogodišnje izgradnje mini akva-parka na kompleksu otvorenih bazena SC “Čair“, svakodnevno je kupačima različitih uzrasta ovo mesto jedno od omiljenih i interesantnijih za beg od zatvorenog prostora, kancelarije ili stana.

„Ove sezone sam tek nekoliko puta bila, ali sam prošle godine stalno dolazila, jer volim da plivam, a veoma su mi zanimljivi tobogani i lenja reka. Najčešće dolazim sa bakom i tetkom“, kaže devojčica.

U Upravi SC “Čair“ objašnjavaju da u zavisnosti od vremenskih uslova veći ili manji broj posetilaca dolazi na kupanje. Svakako, najveća gužva je preko vikenda, kada je od početka ove letnje sezone između 700 i 800 Nišlija boravilo na bazenu. Upravo zbog toga oni koji su u mogućnosti biraju da vreme na bazenu provedu preko radnih dana.

„Prošlog leta smo stalno bile na bazenu, đakuzi je omiljeni meni i mojim drugaricama, a pošto smo studenti dolazimo i sada skoro svaki drugi dan, radnim danima nema gužve i divno je. Možda jedino fali jedan bolji kafić, koji će upotpuniti ponudu“, priča Nišlijka.

Iako su se brojni sugrađani žalili na visinu cene ulaznice od 300 dinara za odrasle i 100 za decu, mi smo naišli na sugrađanina koji tvrdi da je cena realna za ponuđene sadržaje.

„Jeste malo veća cena, ali nudi sadržaje kakvih u gradu nema. Za 100 dinara više znači da se vide svi ovi tobogani, toga na privatnim bazenima nema. Meni se najviše sviđaju tobogani jer ih do sad nije bilo u Nišu. Na ostalim bazenima koji su privatni i jako mali, uvek je gužva pa ne možeš baš da se kupaš i plivaš, već samo malo da se rashladiš“, objašnjava mladić.

Pored čairskog, jedini preostali javni bazen u gradu je vrežinski, koji svoja vrata posetiocima otvara u subotu, 17. juna u 10h, a ulaz će biti besplatan celog dana. Cena dnevne karte iznosi 150 a mesečne 1500 dinara. Bazen je radnim danima otvoren od 11 do 19h a vikendom od 10 do 19h. Ponedeljkom bazen ne radi.

Kako je za City izjavio poručnik Bojan Maksimović, analiza vode se radi 3 puta nedeljno a na bazenu su prisutni spasioci, redari i lekarska ekipa kao i vojna policija, zadužena za bezbednost. Maksimović naglašava da je maksimalni kapacitet ovog bazena kojim upravlja Treća brigada kopnene vojske, 3000 ljudi a da ga u proseku posećuje oko 1000.

Pored samog bazena na Vrežini nalaze se i: tereni za odbojku, mali fudbal, košarku, stoni tenis a postoji i mali park za najmlađe i restoran.

Niš je, inače, nekada mogao da se pohvali i sa bazenom “Nais“, koji već godinama nije u funkiciji, i “Kapedomskim“, koji je privatizovan pre nekoliko godina.

Inače, letnja sezona na otvorenim bazenima SC “Čair“ počela je 2. juna, otvoreni su radnim danima od 11 do 19, a vikendom od 10 do 19 sati. Ulaznica košta 300 dinara, za decu do 7 godina 100, a za posetioce koji dođu posle 17 sati karta iznosi 200 dinara.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije