Home  |  Vesti  |  Niš  |  Premijerka Brnabić danas u Nišu na otvaranju Startap centra i na konferenciji o kulturi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

06. 09. 2017.

Autor: I.Petrović Izvor: City radio

Premijerka Brnabić danas u Nišu na otvaranju Startap centra i na konferenciji o kulturi

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić danas, u sredu, 6. septembra, dolazi u Niš kako bi prisustvovala otvaranju Startap centra na Elektronskom fakultetu i učestvovala na konferenciji za novinare povodom početka projekta "Karavan igre".

Posetu Nišu premijerka počinje na Elektronskom fakultetu gde će, u 12h, prisustvovati otvaranju Startap centra.

"Pokretanje niškog centra za inovativno preduzetništvo mladih – Startap centra i razvoj inovacionog ekosistema, prilika je da se iskoristi veliko znanje i potencijal koji postoji u Nišu, kao i da se mladima još više približe mogućnosti koje otvara četvrta industrijska revolucija. Centar će biti opremljen najsavremenijiom tehnologijom, što će mladima u Srbiji omogućiti da rade u istim uslovima kao i njihovi vršnjaci u svetu." - navodi se na sajtu Vlade Srbije 

Od 13:30h Predsednica Vlade će učestvovati na pres konferenciji povodom početka multidisciplinarnog projekta "Karavan igre."

Realizacija ovog projekta obuhvata 15 gradova u Srbiji, a to su Niš, Kragujevac, Pirot, Subotica, Vranje, Novi Pazar, Negotin, Vršac, Šabac, Valjevo, Užice, Zrenjanin, Smederevo, Čačak i Kraljevo.
Cilj projekta jeste da kroz umetničke, edukativne i interaktivne programe promoviše umetničku igru, kao jednu od najatraktivnijih umetničkih formi i stub kreativnih industrija u svetu. 
"Karavan igre" je prilika da se podstaknu i lokalne samouprave i organizacije da ulažu u kulturu, čime se podstiče i turistički potencijal Srbije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage