Home  |  Vesti  |  Niš  |  Vojni sindikat najavio krivične prijave protiv tužioca i sudije Vojno disciplinskog suda
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

13. 09. 2017. Niš

Autor: Redakcija Izvor: Vojni sindikat Srbije, Danas, Foto: Južne vesti (M.Z.)

Vojni sindikat najavio krivične prijave protiv tužioca i sudije Vojno disciplinskog suda

Zbog sprečavanja sindikalnog, političkog i drugog udruživanja i delovanja, Vojni sindikat Srbije najavio je, da će nakon konusultacija sa pravnim timom, podneti krivične prijave protiv tužioca i sudije Vojno disciplinskog suda u Nišu.

U saopšenju sindikata, piše "Danas" navodi se da zakon propisuje onome ko svesnim kršenjem zakona ili na drugi protivpravni način spreči ili ometa političko, sindikalno ili drugo udruživanje ili delovanje građana ili delovanja njihovih političkih, sindikalnih ili drugih udruženja, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine. Ako to delo učini službeno lice u vršenju službe, kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine, navodi se u saopštenju.

Inače, sindikat se na ovakav potez odlučio zbog procesa protiv lidera Vojnog sindikata Novice Antića, koji je juče pokrenut pred Vojnodisciplinskim sudom u Nišu, a koji je brzo i privremeno prekinut. Naime, pretres je vrlo brzo prekinut, jer je odbrana zahtevala izuzeće sudije Ivana Dimića zbog “pristrasnosti”, ali i ponašanja, kada je novinarima zabranio da prisustvuju suđenju.

Antiću se sudi za “verbalni delikt”, odnosno za izjave koje je davao tokom protesta 2016. i 2017. godine, koje Vojska Srbije, koja ga tuži, vidi kao kršenje “vojne discipline”, narušavanje “političke neutralnosti” i štrajkovanja i učestvovanja u “protivpravnim sindikalnim aktivnostima”.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage