Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

20. 01. 2018. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio; foto GO Medijana

Student Nikola Đorđević “Bogojavljenski vitez” Niša

Nikola Đorđević, student Elektronskog fakulteta u Nišu, vitez je ovogodišnjeg Bogajavljenskog plivanja koje je 12. put održano u organizaciji Gradske opštine Medijana. Prvi put za Časni krst plivala je i žena, hrabra sugrađanka Jovanka Morović, apsolvent medicine i majka troje dece.

Dvadesetčetvorogodišnji Nikola Đorđević je plivao drugi put za Časni krst. Želja mu je bila da dokaže da može da bude najbolji, iako smatra da su svi koji plivaju za Časni krst pobednici. Među plivačima je bio i njegov mlađi brat Uroš.

“Nije cilj da se pobedi, čast je učestvovati. Pobedu posvećujem porodici koja me je podržala”, rekao je Nikola.

Vitez plivanja je od Gradske opštine Medijana dobio novčanu nagradu od 30.000 dinara, časni krst, zlatni lanac, privezak u obliku krsta i lovorov venac. Svi učesnici plivanja takođe su dobili prigodne poklone od Gradske opštine Medijana i zlatni krstić.

“Gradska opština Medijana mnogim manifestacijama čuva tradiciju, a plivanje na Bogojavljenje je jedna od njih. Ponosan sam na sve učesnike, divim se njihovoj hrabrosti”, rekao je  predsednik Gradske opštine Medijana, Nebojša Kocić.

On je naglasio da su ove godine napravili izuzetak, kako bi podržali hrabru sugrađanku Jovanku Morović i uvrstili je u spisak plivača.

Po tradiciji, na Bogojavljenje, u trci za Časni krst,  koju organizuje najveća niška opština učestvuje 19 plivača, od čega po jedan predstavnik Policijske uprave u Nišu, Žandarmerije i Vojske Srbije. Ove godine napravljen je presedan, pa se za titulu viteza Časnog krsta, kao dvadeseti učesnik, borila i Jovanka Morović, apsolvent medicine i majka troje dece.

U Nišu je plivanje u organizaciji Gradske opštine Medijana održano uz svesrdnu pomoć Niške eparhije, Sportskog centra „Čair“, Treće brigade kopnene vojske Srbije, Odreda Žandarmerije, Uprave za vanredne situacije, Policijske uprave, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Kola srpskih sestara, Udruženja golubara „Car Konstantin“ i Odreda „Vožd Karađorđe“.

Neobično lepo vreme za januar privuklo je brojne građane pa su tribine čairskog bazena bilo popunjene do poslednjeg mesta, a posetioci su mogli da se okrepe uz kuvanu rakiju i čaj. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage