Home  |  Vesti  |  Niš  |  Završni radovi na Hemato - onkološkom odeljenju za decu sredinom marta
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

22. 02. 2018. Niš

Autor: Z.M. Izvor: City radio

Završni radovi na Hemato - onkološkom odeljenju za decu sredinom marta

Unutrašnji radovi na Hemato-onkološkom odeljenju na Dečijoj klinici u Nišu trebalo bi da budu završeni najkasnije do sredine marta, zatim će uslediti opremanje, a prvi pacijenti bi trebalo da budu primljeni u aprilu, kaže za City radio, Joland Korora, predsednica Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka.

 Za završne radove Ministarstvo zdravlja uplatiće narednih dana 10 miliona dinara, a oni će biti upotrebljeni za opremanje zgrade.

"Ovo će sada biti veliki novi objekat koji neće imati svoj puni smisao ako ne bude dovoljno zaposlenih - i medicinskih sestara fali, i doktora fali. To je mnogo važno i to je jedna od sledećih stvari koja je mnogo bitna" - istakla je Korora i dodala da je ministar obavešten o tome - "Rekla sam mu da je to mnogo bitnije od 10 miliona koje će nam dati pošto smo mi već uložili 80 miliona. Mnogo je bitnije da se pomogne medicinskom osoblju jer je njihov posao veoma zahtevan, emocionalno se jako troše i zaista ja ih i lično i u ime NURDORA jako podržavam, i naše doktore i naše  medicinske sestre.  " 

Postavlja se pitanje da li ima dovoljno medicinskog osoblja koje će raditi na novom odeljenju sa mališanima obolelim od raka. Ministar Lončar rekao je za City radio da treba prvo sačekati da zgrada bude završena a onda će razmatrati to pitanje.

"Kad god napravite nešto novo, nove kapacitete, normalno je da zaposlite novo osoblje. Pa ne mislite da smo toliko neozbiljni da ne razmišljamo o tome. Ali hajte prvo da uradimo nešto, da završimo, pa ćemo najlakše zaposliti " - rekao je Lončar i gotovo ljutito uzvratio pitanjem - "A, šta bi radili ti ljudi da ih sada zaposlimo? Na građevinskim radovima da rade?"

On je dodao da stvari moraju da imaju svoj tok i pozvao na "malo strpljenja i razumevanja".

Novo hemato onkološko odeljenje biće  prva bolnica u regionu po evropskim i svetskim standardima i po meri deteta, a cilj je da svako dete u Srbiji ima najbolje uslove lečenja i nege, jer od samih uslova lečenja zavisi i izlečenje, rekla je predsednica NURDORA.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije