Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

06. 04. 2018. Niš

Autor: I.P. Izvor: City radio, Južne vesti

Sednice Skupštine grada nema dok ne dođe Vučić u Niš

U utorak 10.aprila, neće biti održana sednica Skupštine grada na kojoj je trebalo da se glasa o poklanjanju niškog aerodroma "Konstantin Veliki" državi.

"Zbog učestalih dezinformacija o statusu aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu, koje poslednjih dana u javnost iznose pojedinci i raznorazne interesne grupe, čime se urušava kredibilitet našeg grada, Skupština Grada Niša, na predlog šefa Odborničke grupe SNS, a uz podršku svih koalicionih partnera, odlaže sednicu zakazanu za 10. april 2018. godine." - kaže saopštenje koje potpisuje Služba za poslove Grada Niša. U saopštenju nije međutim, precizirano o kakvim se dezinformacijama radi, niti ko su pojedinci i interesne grupe koje se pominju.

Odluku o otkazivanju sednice, bez preciziranja novog datuma održavanja, "naprednjaci" su, kako pišu Južne Vesti, doneli na sastanku  stranke u Beogradu, što je potvrdio za njih, i poverenik GO SNS u Nišu, Zvezdan Milovanović sa obrazloženjem da se čeka dolazak predsednika Vučića u Niš.

"Sednica je odložena zato što predsednik hoće lično da objasni Nišlijama o čemu se radi" - izjavio je Milovanović a prenose "Južne". On je istom prilikom dematovao i informaciju koja je juče prošla društvenim mrežama da je smenjen sa mesta poverenika SNS za Niš a da će na njegovo mesto iz Beograda biti postavljen izvesni Malović, za koga se tvrdi da primenjuje čudne pedagoške metode prema nedisciplinovanim članovima stranke. Milovanović nije međutim precizirao kada očekuju dolazak Aleksandra Vučića u Niš niti je objasnio da li on u posetu gradu Nišu dolazi kao predsednik Srbije ili kao predsednik vladajuće stranke.

Osim "naprednjaka" koji su odluku o otkazivanju sednice 10.aprila i inicirali, na odluku o otkazivanju sednice reagovali su odbornici i nekih drugih stranaka. Oglasila se "Niška inicijativa" koju sačinjava deo odbornika nedavno isključenih iz pokreta "Dosta je bilo". Oni su u saopštenju naglasili da su razlozi navedeni u toku sastanka šefova odborničkih grupa u kabinetu predsednika Skupštine grada, Radeta Rajkovića, kada je postignut dogovor o odlaganju sednice "trivijalni, neubedljivi i  donekle uvredljivi za građane Niša" a vladajuću garnituru u gradu su optužili da odlaganjem zapravo "kupuju vreme kako bi nekakav opskuran tim niških političkih stručnjaka imao dovoljno vremena da putem “prezentacija” i “analiza”, pokaže građanima suštinu “dobrih namera” gradskog i državnog rukovodstva"

"Nakon jučerašnjeg stranačkog okupljanja niških SNS prvaka u kabinetu predsednika Republike, nema više nikakve sumnje da de se u slučaju Aerodroma postupati isključivo “po direktivi” i da greške u koracima, koji de dovesti do sramne predaje Aerodroma u ruke partijskih organa na čelu države, jednostavno nisu dozvoljene niti za zvanični Beograd prihvatljive." - ističe se u saopštenju  četvoro odbornika iz Niške inicijative.

Mladen Jovanović iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju koja je jedna od organizacija koja stoji iza inicijative "Ne damo niški aerodrom" za City radio komentariše odluku o odlaganju sednice zakazane za utorak 10.april. Podsetimo Inicijativa je tražila da se upravo Jovanović toga dana obrati odbornicima u Skupštini grada.

"Odluka o odlaganju sednice Skupštine grada jasno u kazuje na dve stvari. Prva je nesigurnost odbornika da sami donesu odluku o takvom važnom pitanju za građane Niša, pa stoga idu na uključivanje države i Beograda. Zaista se moramo zapitati da li pored Aerodroma niški odbornici idu na poklanjanje i same Skupštine grada i njenih prinadležnosti Srbiji. Druga stvar koja brine jeste informacija da su za odlaganje skupštinskog zasedanja 10.aprila glasale sve odborničke grupe čak i neke opozicione, osim dve “Niš, moj grad”" i "Niška inicijativa.". Na taj način posredno su priznali autoritet predsednika Srbije Aleksandra Vučića kao nekakvog "vrhovnog arbitra", od čije reči sve zavisi" - naglasio jeJovanović i istakao da će Inicijativa "Ne damo niški aerodrom" u toku dana izdati opširnije saopštenje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage