Home  |  Vesti  |  Niš  |  Radikalizacija protesta boraca rata i radnika propalih preduzeća
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

07. 05. 2018. Niš

Autor: I.Petrović Izvor: City radio

Radikalizacija protesta boraca rata i radnika propalih preduzeća

Borci i radnici propalih niških preduzeća, kako su i najavljivali, od ponedeljka kreću u radikalniji vid protesta.

Oni će, kako su i upozoravali, od ponedeljka, 7.maja, tačno u podne početi svakodnevni protest ispred Gradske kuće u Nišu, tako što će na travnjaku postaviti šatore, u kojima će ostati, kako najavljuju sve do ispunjenja zahteva.

Na taj korak oni su se odlučili pošto su se sa svih prethodnih protesta dopisom obraćali najvišim državnim i gradskim organima ali kako navode, niko od vlasti nije želeo da razgovara sa njima. Kap koja je prelila čašu je, kažu, nedavna poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Nišu, pre koje je najavljivao da u Niš dolazi između ostalog i da reši probleme radnika i boraca. Umesto toga, borci i radnici bivših preduzeća kažu, predsednik nije hteo da razgovara sa delegacijom radnika i boraca.

Za svoja prava, dalje navode, radnici i borci Niša će se boriti po cenu života na načine legitimne i zakonite.

"Ako smo se borili u ratu, nećemo dozvoliti da poginemo u miru", poručuju borci a radnici u proglasu dodaju, "Mi smo radili i gradili ovu zemlju, naš grad, podizali svoju decu od svog rada i tražimo samo naše zarade koje nisu isplaćene. Mi tražimo samo svoje!"

Inače, čini se da je posle privremenog udruživanja među radnicima propalih niških firmi ponovo došlo do formiranja dve kolone. Nedavno se od radikalizacije protesta ogradio Žarko Đorđević predvodnik jedne struje radnika koji je ustvrdio da se bivši radnici neće priključiti radikalizovanim protestima. Govoreći za Južne vesti, Đorđević je za borce rekao da "mesečare" i naglasio da će se radnici kao i do sada oslanjati na pregovore i obećanja Vlade.

Međutim, radnika će na protestima zajedno sa borcima izvesno ipak biti, što potvrđuju i potpisi na saopštenju među kojima se nalaze i potpisi predstavnika radnika koje su javnim glasanjem na jednom od prethodnih protesta okupljeni podržali za pregovarački tim.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage