Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

28. 05. 2018. Niš

Izvor: EU Info point

Niška tvrđava kroz vekove

EU info kutak u utorak, 29.maja, organizuje stručno vođenje kroz Nišku tvrđavu u okviru obeležavanja Evropske godine kulturnog nasleđa.

Posetu će voditi dr Aleksandra Mirić, arhitekta-konzervator koja će zainteresovane provesti kroz svedočanstva života različitih civilizacija koje su ostavile trag, sa posebnim osvrtom na ostatke Osmanskog perioda koji svedoče o verskom, administrativnom i svakodnevnom životu tog vremena. Sastanak grupe zakazan je za utorak, 29. maj u 17 sati u prostorijama EU info kutka u Nišu.

 Broj učesnika je ograničen, pa je prisustvo potrebno najaviti mejlom na officenis@euinfo.rs ili telefonom na broj 018/254-461.

Ovo je jedna od poseta važnim lokalitetima i spomenicima kulture u Nišu koje će EU info kutak organizovati ove godine u želji da se naši sugrađani bliže upoznaju sa istorijom i identitetom svog grada. Vođene posete se organizuju u partnerstvu sa istaknutim istraživačima sa idejom da ove aktivnosti doprinesu valorizaciji nasleđa, da spomenici kulture postanu mesto okupljanja i kulturne razmene.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage