Home  |  Vesti  |  Niš  |  Od 8. do 10.juna vitezovi vraćaju nišku tvrđavu u srednji vek
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

06. 06. 2018. Niš

Autor: I.Petrović Izvor: City radio

Od 8. do 10.juna vitezovi vraćaju nišku tvrđavu u srednji vek

Ukoliko želite da upoznate srednjovekovni način života, srednjovekovnu nošnju, vitešku opremu, oruđe i oružje pruža vam se prilika od 8-10. juna u Nišu. Tada će biti održan međunarodni viteški festival "ZAŠTITNICI TVRĐAVE", a u organizaciji Viteške družine "Zmajeva griva".

"Posetioci festivala biće u prilici da se oprobaju u jahanju konja, upoznaju se sa tehnikama izrade viteškog oklopa, mača i strele, prošetaju srednjovekovnom pijacom, gađaju lukom i strelom, prate profesionalni turnir u streličarstvu, prisustvuju borbama viteza, probaju viteško pivo i prepuste se druženju u viteškom kampu." - najavljuju organizatori ovog zanimljivog festivala.

Posebnu draž festivalu daće bogati program za decu koja će moći da učestvuju na festivala kreativnim radionicama, poligonu sa preprekama "Kako postati vitez?", a imaće i mogućnost da se druže sa domaćim životinjama. Deci starijeg uzrasta i onima koji u sebi nose takmičarski duh biće predstavljene srednjovekovne društvene igre, uz mogućnost takmičenja.
Večernji program festivala na Letnjoj pozornici uključiće kulturno-umetničke nastupe, srednjovekovnu muziku, srednjovekovni ples, nastupe sa vatrom i večernje borbe viteza.

Prošlogodišnji festival, prvi po redu, bio je jako uspešan i tada smo da podsetimo na City radiju ugostili Dušana i Mariju iz Viteške družine "Zmajeva griva", koji su nam objasnili da biti vitez znači biti hrabar, pošten, human i veran, pravdoljubiv, spreman da pomogne slabijima i uopšte ljudima u nevolji. Ukoliko ste i sami nekada sanjali da budete vitezovi niška Tvrđava će svakako ovog vikenda biti idealno mesto za to. Tamo vas očekuju vitezovi iz brojnih viteških družina iz nekoliko zemalja i mnogo gradova. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage