Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

09. 06. 2018. Niš

Autor: I.Petrović Izvor: City radio

Protestna vožnja biciklista i "Razgovor o slobodi" na Bubnju

U subotu, 9.juna, sa početkom u 11 sati, niški biciklisti će pružiti podršku inicijativi "Ne damo niški aerodrom" - protestnom vožnjom do Bubnja.

Iako se datum sednice Skupštine grada na kojoj bi trebalo da se glasa o sudbini niškog aerodroma i dalje drži u tajnosti, u Nišu se itekako i dalje "ukrštaju koplja" po pitanju ove važne teme za građane Niša. Šta je tačan razlog stalnog odlaganja sednice takođe nije sasvim jasno. Prvo je izgovor bila opravka klima uređaja u skupštinskoj sali, potom se čekalo "da odu gosti sa gradske slave", a ima onih koji smatraju da SNS nije uspeo da obezbedi potrebnu većinu za izglasavanje odluke o prelasku niškog aerodroma u državno vlasništvo. Te tvrdnje čelni ljudi SNS demantuju, tvrdeći da je pitanje dana kada će ta odluka Gradskog veća biti verifikovana. Za to vreme, predstavnici inicijative Ne damo niški aerodrom nastavljaju sa intenzivnom kampanjom protiv ustupanja niške vazdušne luke državi. 

Podršku inicijativi Ne damo niški aerodrom pružiće i niški biciklisti.
Protestna vožnja koju organizuje Udruženje biciklista Karavan Tim, pod nazivom “Biciklisti voze za aerodrom” krenuće u 11 sati sa Trga Kralja Milana i voziće se pored Gradske kuće, preko Bulevara Nemanjića, Bulevara Dr Zorana Đinđića, Narodnog pozorišta do Skupštine Grada u Nikole Pašića a završiće u spomen parku Bubanj u 12 sati. 


Biciklisti će ispred Skupštine grada Niša simbolično zazvoniti u znak podsećanja odbornicima Skupštine Grada Niša da je vreme da zakažu sednicu Skupštine i glasaju PROTIV poklanjanja aerodroma. U Spomen Parku Bubanj, za sve učesnike i zainteresovane građane biće organizovan javni čas o Bubnju pod nazivom “Razgovor o slobodi", gde će sa njima razgovarati reditelj dokumentarnog filma, “Priča o slobodi” Vladimir Đorđević.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage