Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

08. 06. 2018. Niš

Autor: I.P. Izvor: Južne vesti

Smenjen direktor aerodroma "Konstantin Veliki"

Kako izveštavaju Južne vesti, Gradsko veće Niša, smenilo je danas direktora niškog aerodroma, Vladicu Đurđanovića sa tog mesta, uz obrazloženje da je "protivzakonito povećavao plate čime je oštetio budžet Grada Niša".

Gradsko veće je donelo ovakvu odluku na zahtev Grada Niša jer je izveštaj Budžetske inspekcije, tvrde, pokazao nepravilnosti, navode Južne. Juče je, međutim, sa Aerodroma poručeno da njima nikakav izveštaj Budžetske inspekcije nije dostavljen.

"Đurđanović je navodno suprotno zakonu povećao početnu osnovicu za plate za dve trećine, čime je napravio probleme budžetu Niša. Menjani su, kako je rečeno na Veću, i sistematizacija i opisi radnih mesta, pa je plata rasla i sa tim promenama. Masa za zarade je, prema rečima zamenika gradonačelnika Miloša Banđura, bila veća od predviđene programom poslovanja." - pišu Južne, podsetivši da su novinari u više navrata od 2015. tražili dokumenta vezana za sistematizaciju radnih mesta na aerodromu ali da im nije dostavljena, čak ni posle reagovanja Poverenika Rodoljuba Šabića. Grad, međutim, tada nije reagovao.

Komentara na vest o smenjivanju Đurđanovića na društvenim mrežama ima mnogo, a primetno je da većina onih koji komentarišu na Fejsbuku i Tviteru smatra da je smena Đurđanovića posledica svih događaja koji prate odluku o preuzimanju "Konstantina Velikog" od strane države, čemu su se brojne Nišlije usprotivile. U prilog tome navode se brojne izjave državnog vrha, predsednika Vučića i ministarke Mihajlović, koji su u više navrata u poslednjih mesec dana neprimerenim rečnikom govorili o rukovodstvu aerodroma, ali i o Nišlijama koji se tome protive. 

Smenu Đurđanovića mora da verifikuje i gradska skupština a da podsetimo, datum održavanja sednice na kojoj bi se glasalo o odluci Gradskog veća da ustupi niški aerodrom državi, još uvek nije poznat, pa se u gradu uveliko nagađa da li je ideja da se Grad dovede pod prinudnu upravu.  

Za to vreme Inicijativa Ne damo niški aerodrom nastavlja sa protestima, a oglašavaju se i sve opozicione stranke u gradu, pa je da podsetimo poslednje obraćanje medijima imao odbornik opozicionog DSS-a, advokat Goran Đorđević, koji je istakao da su odluke o preuzimanju aerodroma suprotne propisima i zakonu, kao i Statutu Grada Niša i najavio je da će tražiti ocenu zakonitosti pred Ustavnim sudom.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage