Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

10. 06. 2018. Niš

Autor: I.Petrović Izvor: City radio

Na smenu direktora niškog aerodroma reagovala Inicijativa

Smena direktora niškog aerodroma "Konstantin Veliki", podgrejala je ionako vruću atmosferu na niških +30, i uz proteste zbog poskupljenja goriva je centralna tema u gradu. Oglasila se Inicijativa "Ne damo niški aerodrom" kako bi ukazali na zakonske procedure koje se moraju ispoštovati u slučaju Đurđanovićeve smene.

"Izveštaj aerodroma iz 2018. godine pokazuje da je aktuelna “kriza” oko poklanjanja aerodroma loše uticala na prihode ovog preduzeća. Dosadašnje izjave republičkih i lokalnih čelnika i lidera SNS-a sve vreme usmerene su na urušavanje poslovnog ugleda aerodroma “Konstantin Veliki”, što, takođe, nije i ne može dobro da utiče ni na poslovni imidž aerodroma kod kompanija koje lete iz Niša." - navodi se u saopštenju Inicijative nakon smene Vladice Đurđanovića i dodaje se da je njegova smena pokušaj "da se pokaže Vansiju (koncesionaru beogradskog aerodroma) da država može, kroz partijske kanale, da kontroliše razvoj niškog aerodroma i bez zvaničnog preuzimanja."

Inicijativa je zatražila od Skupštine grada da odbije predlog Gradskog veća o smeni direktora aerodroma, pošto smatraju da je obrazloženje tog predloga bazirano na nalazu budžetske inspekcije koji nije konačan.

"Aerodrom Niš ima rok od pet dana da, od trenutka kada stigne izveštaj budžetske komisije, odgovori žalbom na rešenje. Takođe, direktor ima rok od 20 dana da dostavi svoj odgovor nakon čega bi Gradsko veće donelo konačan zaključak i uputilo ga na izglasavanje Skupštini grada." - naglašavaju iz Inicijative i podsećaju da jedino direktor (VD direktor) može potpisati predaju licenci državi, dok o ostalim stvarima odluku donosi Skupština grada.

Inicijativa pita na kraju: "Zašto baš sada smena direktora?" i zaključuje da je doneta po partijskoj odluci, a ne po zakonskoj proceduri i na osnovu nadležnih institucija koje su i ranije ukazivale na problem.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage