Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

29. 06. 2018. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio

SVI ZA ACKA!

Velika humanitarna žurka u rovovima niške Tvrđave

Organizacija Naissus Fest, 7. jula u Rovovima niške Tvrđave organizuje veliku humanitarnu žurku "Naissus Charity - Svi za Acka!". Sav prihod od prodaje karata i pića biće namenjen lečenju Aleksandra Nikolića. Ekipu velikog broja DJ-eva na ovom "open air" spektaklu predvodiće jedan od najtraženijih domaćih DJ-eva Marko Milosavljević. Cena ulaznice je 500 dinara i može se nabaviti u WinWin radnjama širom zemlje, kao i preko sajta www.ddtickets.rs.

Na Naissus fest dolazi i zvučno ime bugarske scene elektronske muzike - Vladislav Raškov. Kao predstavnici nove generacije najpopularnijih lokalnih DJ-eva za pultom će se naći Nikola Mande, Nick Lawyer (Nikola Tacić), Roots Alternative (Miloš Ilić i Filip Marjanović), kao i doajeni elektonske muzike u Nišu Dejan Gavrilović poznatiji kao Funky Junkie i Vladan Spiridonović Spirko. Savršenom programu doprineće i članovi popularnog sastava EL Jazzyra - Aleksandar Milojković Joy i Žarko Marković Zarez.

"Program će biti raznolik i koncipiran tako da zadovoljava muzičke ukuse ljubitelja različitih pravaca elektronske muzike”, ističu organizatori ovog humanitarnog događaja.

Aleksandar je rođen 05.09.1991. godine. Živi u Nišu i apsolvent je novinarstva na Filozofskom fakultetu. Bavi se sportskim novinarstvom, a najviše prati košarku i fudbal. U proteklih nekoliko godina radio je i pisao za nekoliko sportskih portala.

Sredinom aprila 2018. godine počeo je da primećuje prve simptome bolesti - blagu temperaturu, umor i bledilo.  Nakon testova i analiza, postavljena je dijagnoza - akutna mijeloidna leukemija koja brzo i agresivno napada organizam.

Najveću šansu za oporavak od ove opake bolesti pruža transplatacija matičnih ćelija. Procenat uspešnosti ove intervencije u inostranstvu je veliki, ali je Aleksandru za to potrebna finansijska pomoć. Sa tim ciljem porodica i prijatelji pokrenuli su akciju prikupljanja sredstava za lečenje i tako pruže Aleksandru šansu za izlečenje i povratak normalnom načinu života.

Od kako se u Nišu saznalo da je Aca oboleo i da mu je neophodna pomoć da bi nastavio sa lečenjem u inostranstvu grad se digao na noge, a mnoga udruženja, škole i pojedinci uključili su se u humanitarne akcije.. Tako je prodajom dresova i sportskih rekvizita na humanitarnoj aukciji u Nišu prikupljeno 217.000 dinara za lečenje novinara Aleksandra Nikolića 

Kako se odazvao veliki broj sportista, a dresovi su pristizali do poslednjeg minuta, za neke se nije čulo, pa su ostali neprodati i sačekaće seledeću aukciju, koja će se održati uskoro, možda već 8. jula, kada će se na keju održavati kik-boks revija.

U akciji Budi human pokrenut je i SMS broj, pa oni koji bi da pomognu mladom novinaru da ozdravi treba da upišu 499 i pošalju poruku na broj 3030, a dostupni su i računi za veće uplate, objavljuju Južne vesti.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage