Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

12. 09. 2018. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio, JKP Parking servis Niš

Vozači, oprezno u zoni škole!

Kraj avgusta i početak septembra karekteriše obeležavanje i održavanje horizontalne signalizacije u „zoni škole“. Pešački prelazi, linije, zaustavne trake, kao i znak „škola“, obeleženi su i vidljivi, saopštavaju iz JKP "Parking servis" Niš. Oni podsećaju vozače da budu oprezni u zoni škole i poštuju ograničenja.

Zaposleni JKP „Parking servis“ Niš, zaduženi za horizontalnu i vertikalnu signalizaciju svakodnevno su bili na terenu kako bi obeležavanje bilo urađeno kvalitetno i na vreme, saopštili su iz ovog preduzeća.

Pešački prelazi, linije, zaustavne trake, kao i znak „škola“ su ponovo obeleženi, većina njih plastikom koja je postojanija. Zarad bezbednosti dece i svih učesnika u saobraćaju na pojedinim mestima je i vidljiva horizontalna signalizacija osvežena, zbog  neposredne blizine škole.

Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisano je da je zona škole deo puta ili ulice koja se nalazi u neposrednoj blizini škole i kao takva obeležena je odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom.

Brzina kretanja vozila u ovoj zoni u naselju ograničena je do 30 km/h, a van naselja do 50 km/h, u vremenu od 7 do 21 sat, osim ako saobraćajnim znakom vreme zabrane nije drugačije određeno. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage