Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

04. 10. 2018. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio, JKP Gradska toplana

Toplana počela sa toplim probama

Niška Toplana je počela sa toplim probama 1. oktobra, izvršivši prethodno, poslednjih dana septembra, funkcionalne probe proizvodnih sistema. Tople probe će po utvrđenom rasporedu trajati do 10. oktobra, a grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra, ukoliko vremenske prilike ne pomere taj rok.

Oni koji se i dalje greju u sistemu Toplane sigurno priželjkuju da grejanje počne i pre 15. oktobra. Tako će biti jedino ukoliko vremenski uslovi budu zahtevali da grejna sezona počne ranije, navodi se na sajtu Toplane. 

Tople probe ne podrazumevaju početak grejne sezone, već samo proveru rada toplotnih izvora, čime se uporedno vrši provera toplovoda, toplotnih podstanica i unutrašnjih instalacija objekata. Ove probe imaju za cilj da se na najkvalitetniji mogući način izvrši provera celokupnog sistema i otklone svi eventualni nedostaci pred predstojeću grejnu sezonu.

Tople probe prema predviđenom rasporedu počinju u 6 sati ujutru i traju do postizanja potpune funkcionalnosti sistema na konkretnom toplotnom izvoru, objašnjavaju u Toplani.

"Građani mogu očekivati tople radijatore navedenog dana počev od ranih jutarnjih časova. Ukoliko u prepodnevnim časovima nema isporuke toplotne energije na predviđenom toplotnom izvoru ili primete curenja na instalacijama, kvar mogu prijaviti na telefone 018 4239 188, 0800 200 018. Podsećamo da dežurne ekipe JKP „Gradska toplana“ Niš rade 24h dnevno, 365 dana u godini", objavljeno je na sajtu ovog preduzeća.

Gradska toplana neće vršiti intervencije na unutrašnjim grejnim instalacijama ukoliko stambena zajednica objekta nije potpisala ugovor o održavanju sa JKP „Gradska toplana“. U tom slučaju kvarovi se prijavljuju preduzeću sa kojim je stambena zajednica potpisala ugovor o održavanju.

JKP „Gradska toplana“ Niš svakodnevno prati prognozu vremena za naredni period, tako da će javnost biti blagovremeno obaveštena ukoliko vremenski uslovi budu zahtevali da grejna sezone počne i pre 15. oktobra, navodi se na sajtu Toplane.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage