Home  |  Vesti  |  Niš  |  Koncert savremene muzike u izvođenju Akademskog hora SKC Niš
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

06. 11. 2018. Niš

Autor: SKC Niš Izvor: SKC Niš

Koncert savremene muzike u izvođenju Akademskog hora SKC Niš

U utorak, 6. novembra od 20 časova, u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti (Knjaževačka 2a), Akademski hor Studentskog kulturnog centra Niš prirediće koncert savremene muzike „Zvuk novog vremena“, pod dirigentskom palicom Zorana Stanisavljevića.

Pored Akademskog hora SKC-a, na koncertu će učestvovati i „Niški Jazz trio“ i Ansambl perkusija Fakulteta umenosti u Nišu, uz klavirsku saradnju Anđele Stanković. Solisti su Boris Bunjac (marimba), Marijana Davinić (sopran), Marko Milisavljević (bas) i Damjan Mišić (tenor).

„Ovaj koncert savremene muzike, koji organizujemo u saradnji sa ogrankom SANU u Nišu i Fakultetom umetnosti u Nišu, izvodimo sa željom da predstavimo nove tendencije u savremenoj  horskoj muzici. Pažljivim odabirom kompozicija postepeno uvodimo publiku u moderne tokove horskog stvaralaštva.“, navodi dirigent Zoran Stanisavljević.

Kako dodaje, publika će imati priliku mnoge kompozicije  da čuje prvi put. 
„Za ovu priliku premijerno ćemo izvesti kompoziciju Dragana Tomića  „In Hoc Signo Vince“, komponovanu specijalno za ovaj koncert, ali bih napomenuo da i ostale kompozicije do sada nisu izvođene u Nišu, a verovatno ni u Srbiji.“, kaže Stanisavljević. 
Ulaz će biti slobodan, a Studentski kulturni centar poziva Nišlijke i Nišlije da dođu na koncert  i uživaju u onome što su članovi hora pripremili!

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage