Home  |  Vesti  |  Niš  |  U subotu u Nišu Dan žalosti zbog stradalih kod Donjeg Međurova
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

21. 12. 2018. Niš

Autor: I.P., Foto: Južne vesti Izvor: Južne vesti, City radio

U subotu u Nišu Dan žalosti zbog stradalih kod Donjeg Međurova

Zbog teške saobraćajne nesreće koja se dogodila jutros na pružnom prelazu Donje Međurovo,u kojoj je veliki broj žrtava i povređenih, Gradsko veće Grada Niša proglasilo je subotu, 22.decembar za Dan žalosti u Nišu.

"Povodom tragedije koja se dogodila na pružnom prelazu u Donjem Međurovu,  u kojoj su izgubljeni ljudski životi, a više lica povređeno, Gradsko veće Grada Niša izražava izraze najdubljeg saučešća porodicama stradalih.Na vanrednoj sednici Gradskog veća doneta je odluka da se 22. decembar 2018. godine proglasi Danom žalosti na teritoriji Grada Niša.U ovom teškom trenutku, kada je nažalost došlo do saobraćajne nezgode tragičnih razmera, Grad Niš će pružiti svu neophodnu pomoć porodicama nastradalih i povređenih." - stoji u saopštenju Gradskog veća.

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros u 7 i 30, kada je na autobus "Niš-ekspresa" naleteo voz, poginulo je petoro, od toga dvoje srednjoškolaca, a teže i lakše je povređeno blizu 30 osoba. Među njima je mnogo dece, koja su autobusom jutros kretala ka školi. Kako javljaju Južne vesti, borba lekara za živote dvoje maloletnika još uvek traje.

Teška saobraćajna nesreća, koja je potresla jutros Niš ali i region, dogodila se na pružnom prelazu Donje Međurovo. Na tom prelazu nema rampe već postoji samo vertikalna signalizacija za drumski saobraćaj. Iako se i dalje ispituje šta su mogući uzroci ove nesreće, prema rečima direktora policije Vladimira Rebića, preliminarno se smatra da je vozač autobusa uzrokovao nesreću.

On je rekao a Južne vesti prenele da je do saobraćajne nezgode, najverovatnije, došlo usled propusta vozača autobusa, te da će se ispitati da li je vozač ispunjavao psiho-fizičke uslove za upravljanje vozilom kao i sve druge okolnosti koje su vezane za uslove puta. 

Povređene pacijente koji su zbrinuti u Kliničkom centru u Nišu obišli su danas pored Rebića i ministar Lončar, kao i gradonačelnik Niša, Darko Bulatović, izveštavaju Južne.

Zbog tragedije u Donjem Međurovu, otkazuju se zabavne manifestacije u gradu pa je tako PU "Pčelica" obavestila da se otkazuje 22. Festival predškolske dečje pesme "Zlatna pcelica" zakazan za večeras, 21.12.2018. godine u Domu vojske Srbije. 

Zakonom o Danu žalosti predviđeno je da zastave budu spuštene na pola koplja, kako na državnim institucijama tako i na sportskim i kulturnim manifestacijama, da se oda pošta nastradalima minutom ćutanja. 

Prema Zakonu, mediji su dužni da programe usklade i umesto humorističkih, zabavnih, folklornih i drugih emisija sa zabavnom i narodnom muzikom, emituju muziku i emisije prikladne danu žalosti. 

Novinsko-izdavačke organizacije koje izdaju dnevne novine dužne su da na dan žalosti listove odštampaju u crnoj boji, navodeći na prvoj strani odluku o proglašenju dana žalosti i proglašenju njegovog obeležavanja. 

Za vreme dana žalosti na javnim mestima, u kafićima, restoranima i drugim lokalima zabranjeno je emitovanje narodne i zabavne muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage