Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

07. 03. 2019. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio

Pokretna ambasada Velike Britanije u Nišu

U četvrtak i petak, 7. i 8. marta 2019. građani Niša imaju priliku da se, kroz brojne aktivnosti, upoznaju sa ambasadom Velike Britanije i njenim radom. Planirana je čajanka u Gradskoj kući i promocija knjige o ser Tomasu Liptonu, razgovor o britanskim pivarama i muzici u Ministarstvo beer baru i mnogo toga drugog zanimljivog.

PopUp Ambasada će, naredna dva dana raditi  u prostorijama Media i reform centra Niš. Nišlije će moći da da saznaju više o  britansko-srpskim diplomatskim odnosima koji traju već više od 180 godina. 

Povodom Međunarodnog dana žena, jedna mlada Nišlijka će biti „ambasadorka na jedan dan“ i pomagaće britanskom ambasadoru Denisu Kifu u njegovim diplomatskim dužnostima tokom 8. marta.

"Moderni diplomatski koncept PopUp (pokretne) ambasade započeo je 2016. godine jedan švajcarski ambasador, u cilju približavanja ljudi jednih drugima i samim tim građenja nove vrste bilateralnih odnosa između dve države. Od tada diplomate širom sveta razvijaju dalje ovaj koncept kako bi podstakli kvalitetnu i otvorenu komunikaciju i nove formate rada u diplomatiji" - objašnjavaju organizatori ovog zanimljivog događaja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije