Home  |  Vesti  |  Niš  |  Centralno obeležavanje dve decenije od početka bombardovanja u Nišu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

18. 03. 2019. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio, Južne vesti

Centralno obeležavanje dve decenije od početka bombardovanja u Nišu

U Nišu će se u nedelju, 24.marta, tačno 20 godina otkako je otpočeo napad NATO alijanse na Saveznu Republiku Jugoslaviju, održati moleban za postradale u bombardovanju. Obeležavanju će prisustvovati državni vrh Srbije. Događaj će se održati na Trgu Kralja Milana sa početkom u 20 sati.

Nema još uvek nikakvih detalja o obeležavanju Dana sećanja na stradale u NATO agresiji osim što je iz kabineta Predsednika Srbije Aleksandra Vučića najavljen izvesno njegov dolazak u nedelju. 

Nezvanično se saznaje da će u Niš pristići i veći broj pristalica Srpske napredne stranke sa Juga Srbije. Portal "Južne vesti", pozvavši se na izvor iz SNS, objavio je da se u gradskim odborima vladajuće stranke prave spiskovi za organizovani dolazak autobusima. 

Da podsetimo, pored molebana i obraćanja državnog vrha u planu je prvobitno bilo i održavanje policijske i vojne parade ali je ona nakon nekoliko dana, odlukom Aleksandra Vučića, odložena je za 9.maj.

Bulevar Nikole Tesle, gde je međutim parada trebalo da se održi, ostao je, u sklopu priprema za paradu, bez uličnog osvetljenja i razdelnog ostrva na polovini kolovoza. Da li će vojna parada uopšte biti održana u Nišu - za sada nije poznato.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije