Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

29. 03. 2019. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio, Južne vesti

Od 1. jula iz Niša 12 avio linija

Vlada Srbije usvojila je odluku o proglašenju avio linija u javnom interesu kojom se predviđa da će od 1.jula iz Niša moći da se leti do 12 destinacija. Avio prevoznici koji budu odabrani će biti subvencionisani sa 5 miliona evra.

Kako je gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio na vanrednoj konferenciji za medije od 1. jula ove, pa  do 30. juna 2023. godine biće uspostavljene linije ka Nemačkoj, Švedskoj, Italiji, Austriji, Mađarskoj, Sloveniji i Crnoj Gori.

Dva leta nedeljno ići će ka Nirnbergu, Hanoveru, Frankfurtu, Karlsrueu i Fridrishafenu u Nemačkoj, Geteborgu u Švedskoj, Bolonji i Rimu u Italiji, Salcburgu u Austriji, Budimpešti i Ljubljani. Tri puta nedeljno, leteće se iz Niša i ka Tivtu,  ali samo u vreme letnje sezone, odnosno od maja do oktobra.

Na vanrednoj konferenciji koju je ovim povodom održao niški gradonačelnik Darko Bulatović, naveo je, a prenele Južne vesti,  da je o linijama odlučivao niški KLERP (Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte).

"KLERP je uradila studiju opravdanosti linija koje nemaju komercijalni karakter, ali su značajne sa stanovišta razvoja Grada Niša, razvoja jugoistočne Srbije, ekonomske i privredne saradnje našeg i regiona u inostranstvu. Koje su značajne i sa stanovništva turizma i koje su značajne i za naše ljude koji žive u dijaspori"rekao je Bulatović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije