Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

01. 04. 2019. Niš

Autor: I.Petrović Izvor: City radio

Građani samoorganizovano čistili obalu Nišave

Oko stotinak kesa đubreta sakupile su vredne ruke četrdesetak građana u nedelju na obali Nišave, kroz naselje Duvanište. Sa akcijom čišćenja nastaviće i nadalje jer, kako saopštavaju, radnici JKP Medijane ne mogu da očiste sve ono što sami građani zaprljaju.

Akciju su spontano organizovali naši sugrađani sa željom da očiste priobalje Nišave na potezu kroz Duvanište,  jer, kako su istakli,  to  je oaza na koju bi ovaj grad trebalo da bude ponosan i pravo je remek-delo prirode. 
"Sakupljeno je dosta smeća, oko 100 kesa je iskorišćeno, 5 kontejnera prepunjeno. I pored toga, nije se mnogo odmaklo od Durlanskog mosta, gde je akcija započeta. Imajući to u vidu, nastaviće se sa sličnim akcijama. Već tokom ove akcije postignut je dogovor između učesnika da se osnuje grupa kako bi ostali u kontaktu i dogovarali naredne akcije. S obzirom da ovo šetalište i rečna obala nisu očišćeni, moraćemo da još jednu akciju organizujemo pored Nišave, ali ovog puta od mosta na Bulevaru Medijana. I tražićemo za naredne akcije od JKP Medijana da nam postavi kontejnere u kojima bi smo odložili sakupljeni otpad." - saopštili su vredni sugrađani.
Oni su ujedno uputili i apel Nišlijama da ne zagađuju okolinu, da đubre odlažu u kantama i kontejnerima koji su za to predviđeni, jer kako su naglasili naš grad treba da bude mesto prijatno za život.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije