Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

03. 05. 2019. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio

Eko gerila očistila okolinu PMF-a u Nišu

U subotu, 27. 4. 2019. god., neformalna grupa građana okupljena kao Eko gerila Niš, uz pomoć Radne akcije Delijski Vis, izvela je akciju čišćenja dvorišta i najbliže okoline Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu

Tom prilikom očišćeno je dvorište fakulteta i prostor sa spoljne strane uz ogradu istog dvorišta, zajedno sa autobuskom stanicom. Cilj akcije bio je pokazivanje katastrofalnog stanja u ovom delu grada. Ona se preslikala i na fakultet, čije je dvorište totalno zapušteno, i u kome je sakupljeno, pored komunalnog otpada, plastike i drugog otpada i 15 kesa punih polomljenim staklom! 

Organizatori akcije kažu da je dobra strana ove akcije čišćenja u tome što su uspostavili saradnju sa Radnim akcijama Delijski Vis.

"Počelo je sa uključivanjem u samu akciju, a nastavlja se sa prenošenjem iskustava iz dosadašnjeg njihovog delovanja, kako bi se rezultati koje su oni postigli u svom kraju preneli na ceo grad. Dogovor je da se ta saradnja nastavi i u daljim akcijama, i da će se spektar akcija proširiti organizovanjem tribina, radionica i sl. i da će se zajedničkim snagama raditi na podizanju ekološke svesti u celom gradu." - saopštili su organizatori.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage