Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

04. 05. 2019.

Autor: I.P. Izvor: City radio

Vojno - policijska parada "Odbrana slobode" 10.maja u Nišu

Svečani defile pešadijskog ešelona, defile motorizovanog ešelona, nalet vazduhoplovnog ešelona i padobranski desant - zvanično su ono što će Nišlije moći da vide 10.maja 2019. sa početkom u 11 sati na bulevaru Nikole Tesle povodom Dana pobede. Prikaz sposobnosti Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije održava se pod nazivom „Odbrana slobode“.

Kako iz Ministarstva odbrane Republike Srbije najavljuju, na ovom događaju koji je prvobitno planiran za 24.mart pa odložen za maj, učestvovaće više od 4.000 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a, oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova.

Zbog priprema i uvežbavanja doći će do uvođenja posebnog režima saobraćaja u nekoliko niških ulica i bulevara. Tako će  od 4. do 10. maja, u vremenu od 9 do 19 sati, režim saobraćaja  biti izmenjen u: Bulevaru Nikole Tesle, Bulevaru Heroja sa Košara, Bulevaru 12. februar (dve kolovozne trake u smeru od raskrsnice sa ul. Sarajevska do skretanja za Čumurlijski put) i u ulici Aleksandra Medvedeva (od ulaza u naselje Stevan Sinđelić do Bulevara Nikole Tesle).

Iz Ministarstva obaveštavaju građanstvo da će zbog priprema od 4. do 10. maja, vojni vazduhoplovi nadletati područje Niša.

Građani i mediji će moći da prate i deo priprema i vežbanja za paradu od 7. do 9. maja, kao i sam događaj koji će biti održan u petak, 10. maja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije