Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

16. 07. 2019. Niš

Autor: I.Petrović Izvor: City Radio, Foto: City radio (I.Petrović)

Razgledanje Niša iz autobusa za turistički obilazak grada

Promotivnom vožnjom gradskog rukovodstva i novinara, otpočela je sa radom linija autobusa sa otvorenom galerijom namenjena turističkom obilasku lokaliteta u Nišu.

Linija koja saobraća do najznačajnijih kulturno istorijskih lokaliteta u Nišu saobraća od 15. jula i kako su iz Turističke organizacije Niš saopštili imaće tri polaska dnevno. Autobus ima ukupno 78 mesta, od kojih 48 u otvorenom delu na sprat i opremljen je slušalicama putem kojih turisti mogu da čuju u toku vožnje kraj kojih znamenitosti grada prolaze.

Početna stanica ove namenske ture je iza Narodnog pozorišta a autobus se kreće kroz Nikole Pašića pa nadalje kroz centar grada do Tvrđave, Logora na Crvenom krstu, Ćele Kule,  nalazišta Medijana do Niške Banje i nazad, pri tom prolazeći i pored Kazandžijskog sokačeta, Narodnog muzeja, zgrade Pošte, Suda i ostalih lokaliteta i spomenika. Tura traje 80 minuta a kako objašnjavaju turistima se nudi prevod vodiča na 6 svetskih jezika. 

Panoramski autobus će kretati tri puta dnevno, u 9, 11 i 13 časova a u njega će moći da se uđe na šest usputnih stanica u gradu. Kako je istakao Uroš Parlić, direktor niške Turističke organizacije, Niš se uvođenjem ovakvog autobusa približio svetskim metropolama u kojima odavno postoje i prema njegovom mišljenju podjednako će koristiti i turistima koji dođu da obiđu Niš ali i našim sugrađanima.

Cena karte za obilazak grada je 400 dinara. Parlić kaže da će za određen broj putnika biti obezbeđene subvencionisane karte (za najbolje đake, studente) a da će takođe jedan polazak dnevno subvencionisati Grad kako bi se Nišlije besplatno provozale. Ipak, za taj polazak će biti neophodno uzeti besplatnu kartu u Turističkoj organizaciji Niša.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage