Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

03. 08. 2019. Niš, Sinagoga

Autor: I.Petrović Izvor: City radio, Marker

Humanitarna prodaja Arinih rock & roll uspomena

U prostoru niške Sinagoge od 3. do 13. avgusta biće održana humanitarna prodajna izložba predmeta iz lične kolekcije Dragana Aranđelovića Are, a čitav prihod će biti uplaćen kampu za decu bez roditeljskog staranja u organizaciji niškog Džedajskog pokreta.

Dragana Aranđelovića Aru, nekadašnjeg vlasnika Happy housea,  Nišlije poznaju i kao velikog poznavaoca i zaljubljenika u muziku. To je dovelo do toga da skoro 45 godina obilazi koncerte i skuplja majice i ostale uspomene sa njih. Zbog oko 250 koncerata obišao je dvadesetak država u Evropi i Americi.  A zbog muzike je putovao na sve moguće načine - autostopom, vozom, avionom, pa čak i biciklom.

"Na izložbi mogu da se vide, pre svega, majice koje sam ja četrdesetak i više godina skupljao, ulaznice sa koncerata, razni plakati i sve ono što pripada pod koncertne artefakte. Dakle i katalozi i neke fotografije i set liste, što originalne, koje sam uspeo da, kako bi se to reklo, "maznem" sa bine muzičara, odnosno bendova, pa do onih koje sam uspeo da skinem sa neta, da bih imao za svoju uspomenu", objašnjava Dragan Aranđelović Ara.

Organizator izložbe "Koncertni artefakti" je Udruženje Marker, a pomogli su Narodni muzej iz Niša i Sekretarijat za kulturu Grada Niša.

"Ekipa Udruženja Marker se raduje što kao organizator Humanitarne izložbe u Sinagogi pomaže Draganu Aranđeloviću Ari da svoju muzičku zaostavštinu pretoči u pomoć onima kojima je najpotrebnija – deci bez roditeljskog staranja. Zahvalni smo što smo na ovaj način dobili priliku da promovišemo prave vrednosti i humanitarni rad našeg sugrađanina. Muzika uvek pokreće najbolje u svakom od nas!", kaže predsednica Udruženja Marker Jovana Đorđević.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije