Home  |  Vesti  |  Niš  |  Niš se sa poštovanjem oprašta od dr Miodraga Lazića preminulog od korona virusa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

14. 04. 2020. Niš

Autor: I.P. Izvor: City radio

Niš se sa poštovanjem oprašta od dr Miodraga Lazića preminulog od korona virusa

Danas je od posledica korona virusa u Nišu preminuo direktor Urgentnog centra Kliničkog centra u Nišu, neurohirurg specijalista, proslavljeni ratni hirurg, dr Miodrag Lazić. Brojni poštovaoci njegovog rada i prijatelji opraštaju se od dr Laze sa tugom i poštovanjem.

Od dr Lazića oprostio se Klinički centar u Nišu:

"Čovek koji je časno, hrabro i ponosno, rame uz rame, na prvim linijama fronta, stajao kraj srpske vojske, u svim ratovima koji su zadesili našu zemlju i naš narod. Čovek, lekar, vojničina..koji je spasao više od hiljadu života na bojištu, operišući i po tri vojnika istovremeno, radeći u ratnoj bolnici, na polju i po 36 sati bez prestanka...Čovek koji je golim rukama, stiskajući ga, oživeo srce ratnika u istočnom Sarajevu, koje i danas kuca. Čovek koji je sa svojim, srpskim narodom, bezbroj puta pobedio. Dr Miodrag Lazić, naš dr Laza i pred ovog, nevidljivog neprijatelja, sa kojim se zdravstveni radnici u Nišu, Srbiji, širom sveta, uveliko bore, iako ga je samo dva meseca delilo od odlaska u penziju, stao je ponovo hrabro uz svoje kolege, bez obzira što je znao da je, zbog svog zdravstvenog stanja i sam ugrožen. I ponovo je naš Laza bio „na prvoj liniji“, do samog kraja...do trenutka, dok nije saznao da je i sam oboleo od virusa, koji mesecima, besomučno, odnosi živote ljudi.
Hiljade bitaka je dobio. Nažalost, ovu poslednju, njegovo srce nije izdržalo. Kako je i rekao, u svojoj poslednjoj poruci, „želja mu je bila da ode, na način na koji je i živeo“. Nažalost, tako se i dogodilo. Poslednji pozdrav našem Lazi...bio si ostaješ naš heroj…zauvek. Nikada te nećemo zaboraviti." - napisali su u saopštenju, Uprava i radnici Kliničkog centra u Nišu.

Povodom smrti dr Lazića oglasio se Sindikat lekara i farmaceuta Srbije i pozvao da svi lekari u Srbiji u sredu 15.04.2020., minutom ćutanja odaju počast preminulom kolegi.

"Žrtve ne smeju ostati bezimene! Brinite o svojim lekarima da bi oni brinuli o vama!" - poručuju već danima iz Sindikata opraštajući se od kolega koji nisu uspeli da se izbore sa korona virusom.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije