Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

28. 04. 2020. Niš

Autor: I.P. Izvor: City radio

I sinoć su Nišlije u 20 i 5 pravile "buku protiv diktature"

Drugo veče za redom, neke Nišlije su sa svojih prozora i balkona, raznim instrumentima, trubama, vuvuzelama, ali i lupanjem metalnim predmetima u šerpe i drugo posuđe, pravile "buku" baš kao i građani u Beogradu i nekim drugim gradovima.

Na ovaj način građani izražavaju protest protiv "pretnji, pritisaka i nasilja prema neistomišljenicima, skoro potpune kontrole medija i njihove zloupotrebe, partijskog preuzimanja pravosuđa, kao i ucena i ekonomskog ugnjetavanja velikog broja građana" kojom je, kako se navodi u proglasu kojim se građani pozivaju da učestvuju u akciji "Svaki dan digni glas! Bukom protiv diktature ", režim  Srbiju doveo korak do diktature u kontekstu  vanrednog stanja i globalne krize COVID 19. 

Ovi protesti se organizuju i zbog političke kampanje, koju, smatraju organizatori iz inicijativa Ne davimo Beograd i Građanski front, vladajuća stranka sve vreme vanrednog stanja sporovodi.

I večeras su se građani odazvali ovom pozivu u centru grada, na potezu kod Učitelj Tasine škole, na Bulevaru Nemanjića, Vrežini, Duvaništu i drugim delovima grada.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage