Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

02. 05. 2020. Niš

Autor: I.Petrović Izvor: City radio

Udruženi stanari pozdravljaju odbranu privatnog prostora

Povodom dešavanja poslednjih nekoliko dana, te organizovanja bakljada kao odgovor na građanske proteste Bukom protiv diktature, oglasio se Udruženi pokret slobodnih stanara u Nišu.

Oni su kritikovali, kako su u saopštenju naveli, "rasipanje javnih resursa na bahatu samopromociju i propagandu" režima i u teškim danima kada ljudi svakodnevno oboljevaju i umiru.

"Uprkos tome, sinoć smo se po ko zna koji put uverili da narod ne podržava ni Aleksandra Vučića ni njegove huligane. Ujedinjeni stanari su konačno počeli da pokazuju svoju pravu snagu utemeljenu na udruživanju, slobodi i solidarnosti.
Izgleda da je režim ovog puta naišao na teren koji ne može da osvoji i na barijeru koju ne može da probije. Kršenjem zakona, prostaklucima, primenom sile i zloupotrebama demokratskih mehanizama, otimali su do po deo slobodnog prostora iz kog su se pristojni građani povlačili. Na taj način okupirali su medije, javne službe, mesne kancelarije, javne odbore i svaki drugi slobodan prostor. Sinoć su pokušali da zaposednu nečiji privatni prostor i suočili su se sa surovom istinom da stanari ne dopuštaju uzurpaciju svojih zgrada." - saopštili su "stanari", udruženje građana koji već nekoliko godina organizuje proteste povodom nezakonitosti u radu javnih preduzeća u Nišu.

Stanari dalje navode da je "šamar otrežnjenja, koji su ovog puta dobili od ujedinjenih slobodnih stanara", pokazao kolika je realna podrška režimu među građanima.

"Činjenica da poslednjih dana nisu u stanju ogranizuju bilo šta, pokazuje zapanjujuće razmere njihove nesposobnosti, kao i to da više nemaju nikakvu podršku u narodu. Jedina podrška koju imaju su plaćene i podmićene hulganske grupe, koje pritom nisu u stanju da ispune ni najjednostavnije zadatke, a da pritom ne izazovu ozbijnu štetu." - poručili su iz UPSS-a i pozvali "sve slobodne i hrabre građane da se ujedine u legalnoj i legitimnoj borbi protiv ovakvih huliganskih grupa i da na svakom koraku osujećuju njihovo delovanje", u odbrani najpre privatnog a kasnije i javnog prostora.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage