Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

27. 05. 2020.

Autor: Katarina Mladenović Izvor: City Radio

Auto-škole u Nišu prilagodile su se novim okolnostima

Nakon što je ukinuto vanredno stanje zbog epidemije korona virusa, auto-škole u Nišu vratile su se svojim uobičajenim aktivnostima. S obzirom na to da su i dalje na snazi vanredne mere, morale su da se prilagode novim okolnostima pa će novi polaznici, koji se upisuju u auto-školu, slušaju nastavu ili pohađaju teorijsku obuku, morati da se pridržavaju određenih pravila.

Kako kažu u "Auto-školi 207", od kada su počeli sa radom svi su dužni da se drže zaštitnih mera, kao i da drže odstojanje. Na teorijskoj obuci može da bude prisutno 6 osoba i predavač. Na polaganju testova može biti 5 osoba.

"Što se praktične obuke tiče, mi se pridržavamo tih mera koje su na snazi. Ko bude dolazio na obuku, moraće da stavi masku i rukavice. To je obavezno i za kandidate i za zaposlene. Što se ispita tiče, samo je malo smanjen obim. Umesto dosadašnjih 7 kandidata, sada polaže 6", rekao je Aleksandar Petrović, direktor "Auto-škole 207".

U ovoj auto-školi naglašavaju da ne koriste klima uređaje, da se često dezinfikuju prostorije, a da se vozila dezinfikuju nakon svakog kandidata. Kandidatima nije dozvoljeno da se okupljaju u prostorijama škole van časova.

Oni koje je koronavirus sprečio da polažu teorijski ili praktični ispit, polagali su ga u vanrednim rokovima.

"Veliki broj kandidata je pokriven vanrednim rokovima tako da nisu morali da budu na listi čekanja dugo. U početku je polagalo po 3 kandidata, a kasnije je taj broj povećan na 5", rekli su u ovoj auto-školi.

Novih polaznika, kako kažu, ima, a interesovanje je malo veće nego obično. Očekuju da će se situacija u junu normalizovati i da će se tada nastaviti sa normalnim tempom rada, kakav je bio pre proglašenja vanrednog stanja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage