Home  |  Vesti  |  Niš  |  Protest stanara Gornjomatejevačke u nedelju na Somborskom bulevaru
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

08. 06. 2020. Niš

Autor: Zorica Milenković Izvor: City radio

Protest stanara Gornjomatejevačke u nedelju na Somborskom bulevaru

Investitor, koji je trebalo da gradi nove zgrade u delu naselja Opštine Pantelej, zbog čega su stanovnici Gornjomatejevačke ulice prethodnih dana protestovali, prihvatio je predlog stanara za zamenu lokacije. Sada je na potezu Grad, koji bi mogao da preuzme plac i preuredi ga kako dolikuje, a investitoru dodeli drugi prostor za gradnju, kaže predstavnik stanara. Protest koji je najavljen za nedelju od 18 sati na Somborskom bulevaru biće održan, a sa mirnim protestima stanovnici Gornjomatejevačke nastavljaju dok ne ostvare svoj cilj.

"Izađi i podrži komšiju” naziv je protesta koji stanovnici Gornjomatejevačke ulice organizuju u nedelju 14. juna od 18 sati na Somborskom bulevaru. Najavljuju da je to  protest protiv neplanske izgradnje, bez zelenila. Njihova parola je “Izađi i podrži komšije, danas ispred moje, sutra ispred tvoje zgrade!

Nakon protesta transparentima koje su razvili na svojim zgradama stanari Gornjomatejevačke ulice protestujući protiv izgradnje novih zgrada, koje bi im zaklonile sunce i zauzele prostor zelenih površina, sada najavljuju protest na Somborskom bulevaru.

Od kako je počeo njihov protest sve se više stanovnika ovog naselja u Panteleju pridruživalo sa ciljem da se izbore za lepo uređeni parkovski prostor i zelenilo, o čemu je City radio već izveštavao. 

U međuvremenu su dobili potvrdu investitora da bi prihvatio da Gradu prepusti plac čiji je vlasnik, a da u zamenu za njega dobije drugu lokaciju za izgradnju stambenih objekata. Dok se to ne dogodi stanovnici Gornjomatejevačke nastavljaju sa mirnim protestima, rekao je za City radio predstavnik nezadovoljnih stanara ove ulice.  

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage