Home  |  Vesti  |  Niš  |  Nekoliko stotina stanovnika Panteleja na protestu za uređenje naselja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

15. 06. 2020. Niš

Autor: Zorica Milenković Izvor: City radio

Nekoliko stotina stanovnika Panteleja na protestu za uređenje naselja

Bulevarom Svetog Pantelejmona, nekadašnjim Somborskim bulevarom, prošetalo je u nedelju 14. juna nekoliko stotina ljudi protestujući protiv neplanske izgradnje bez zelenila. Skup je organizovan pod parolom ”Izađi i podrži komšije, danas ispred moje, sutra ispred tvoje zgrade”. Građani Panteleja će nastaviti sa spontanim okupljanjima nakon ove šetnje Bulevarom svakodnevno sve do subote.

Organizatori skupa su zadovoljni kako je protest prošao i poručili da će nastaviti sa spontanim okupljanjima do subote. Najavili su da će tada najverovatnije ponovo ići Bulevarom Svetog Pantelejmona, sa istim ciljem – tražeći od nadležnih uređeno naselje.

Podsetimo, stanovnici Gornjomatejevačke svoj protest počeli su prethodnih nedelja razvijanjem transparenata sa parolama na svojim zgradama tražeći parkovski prostor i zelenilo umesto novih zgrada koje bi im zatvorile vidik ali i izlazak na ulicu.

U međuvremenu, investitor, koji je trebalo da gradi nove zgrade u tom delu naselja Opštine Pantelej, prihvatio je predlog stanara i pokazao dobru volju da prihvati  zamenu lokacije na kojoj bi gradio. Sada je na potezu Grad, koji bi mogao da preuzme plac i preuredi ga kako dolikuje, a investitoru dodeli drugi prostor za gradnju, saznajemo od predstavnika stanara.

I posle ovog saznanja građani su, ipak, odlučili da ne prestaju sa mirnim protestima dok se problem ne bude rešio. Tako se, prema procenama, oko 400 njih okupilo i prošetalo Bulevarom sa transparentima pozivajući na plansko uređenje grada.  

“Zajedno do lepšeg grada”, “Borba koja će promeniti izgled Niša” samo su neke od parola koje su se mogle videti u rukama stanovnika ovog dela Niša, tokom šetnje Bulevarom. Zadovoljni su što investitor ima sluha i što je odgovorio na njihovu reakciju usmenim pristankom za zamenu lokacije, međutim krajnja je odluka nadležnih iz ove oblasti, pa će im se građani ponovo obratiti.

Nezadovoljni stanovnici Panteleja pozvali su građane da im se pridruže u ovoj borbi koja prerasta u borbu za lepši i uređeniji grad. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage