Home  |  Vesti  |  Niš  |  Još jedan protest protiv neplanske izgradnje, a za uređeno naselje i zelenilo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

28. 06. 2020. Niš

Autor: Zorica Milenković Izvor: City radio

Još jedan protest protiv neplanske izgradnje, a za uređeno naselje i zelenilo

Ispred Gornjomatejevačke 112i u Panteleju za 19 sati zakazano je novo okupljanje nezadovoljnih građana koji već izvesno vreme protestuju i okupljaju se tražeći prestanak neplanske izgradnje ne samo u svom delu naselja već u čitavom gradu. Oni se mirnim protestima bore za plansko uređenje stambenog okruženja sa zelenilom.


“Građani Niša, Srbije - potrebna nam je pomoć” i “Ne uskraćujte nam pogled”, samo su neke od poruka koje su stanovnici dela Panteleja uputili nadležnima boreći se na taj način za uređeno naselje, a protiv neplanske izgradnje, na drugom uličnom protestu, u subotu 20. juna. Tada su stanovnici Gornjomatejevačke i okolnih ulica na Panteleju iskazali su svoje nezadovoljstvo protestnom šetnjom, od ugla Studeničke i Bulevara Svetog Pantelejmona do Pantelejske crkve i nazad.

Nekoliko stotina ljudi, a svaki put ih je sve više, izlazi na proteste tražeći od nadležnih uređeno naselje sa parkom i zelenilom. Prošle subote prošetali su sa transparentima ističući parole poput “Nećemo zid, hoćemo prirodu” i “Hoćemo ulicu, park i uređen kraj za našu decu”.

Ove nedelje, 28. juna okupiće se ponovo i to ispred Gornjomatejevacke 112i. Neće biti šetnje. Pripremili su muziku i ozvučenje za bolju atmosferu, poslastice za decu. Želja stanovnika ovog dela naselja Pantelej je da se dodatno ujedini naselje i da zajedno pokažu odlučnost u ostvarenju svog cilja.  


Građani su u iščekivanju poteza gradskih čelnika. Oni očekuju da Grad izmenom urbanistickog plana stavi tačku na ovaj problem i to u širem smislu, kako kažu, tako da nigde više na teritoriji grada Niša neće moći da se tako neplanski zida.

Između dva protesta ponovo su razgovarali sa Gradom,i kako kažu Grad ih podržava i uverava da će ubrzati rešavanje problema. Građani sada zahtevaju od Grada da promeni postojeći urbanisticki plan, od Matejevačkog puta do Gradskog polja, čime bi se onemogućilo neplansko zidanje zgrada i objekata.

Skup je zakazan za 19h ispred Gornjomatejevačke 112i, a postoji mogućnost I dag a Gradonacelnik poseti, a građani bi voleli da dođe i javno obeća uređenje.  


“Nije sigurno da će doći, ali ne branimo nikom da nam se pridruži”, kažu građani. Kako navode neće odustati od plana sve dok se ne ispune uslovi građana.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage