Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

29. 07. 2020.

Autor: Jelena Jocić Izvor: City radio

Na otvorenom bazenu do 500 kupača dnevno

Spas od letnjih vrućina Nišlije pronalaze na otvorenim bazenima Sportskog centra „Čair“. Kupališna sezona je u jeku, a broj kupača na bazenima ograničen. Dozvoljen broj kupača na dnevnom nivou je do 500 osoba. U kompleksu bazena na otvorenom preduzete su sve neophodne mere u cilju zaštite zdravlja kupača i zaposlenih. Zatvoreni bazen trenutno nije u funkciji zbog rekonstrukcije.

Na našem sajtu je jedan kaunter gde potencijalni posetioci mogu da provere trenutan broj kupača i da li i kada vredi poći na kupanje. Radi bezbednosti samih kupača i zaposlenih u Sportskom centru držimo se broja do 500 kupača dvevno, iako je kapacitet otvorenih bazena do 4.000 kupača, kaže Nenad Stanković iz Sportskog centra „Čair". Broj poseta je smanjen, dodaje i napominje da razlog tome  ne treba tražiti samo u nepovoljnoj epidemiološkoj situacija, već i promenljivom vremenu često praćenim padavinama.

Pre par dana započela je rekonstrukcija zatvorenog bazena. Očekuje se da će prvi kupači, odnosno sportisti, treninge u vodi započeti već 17. avgusta.

Bazen radi preko cele godine osim u ovom kratkom vremenskom periodu tokom leta da i se izvršilo kondicioniranje uređaja za tretman vode. Vrši se filterska izmena, radi se definfekcija svih prostorija, čišćenje i dezinfekija kompenzacionih bazena. Saniraju se nedostaci na školjki bazena, od aluminijama koja je skoro 40 godina stara, objašnjava Stanković. 

Za decu  uzrasta do 3 godine ulaz je besplatan. Deca uzrasta od 7 do 10 godina plaćaju kartu po ceni od 100 dinara, a na bazen mogu ući samo uz prisustvo roditelja, staratelja ili pratioca. Cena pojedinačnih ulaznica je 300 dinara. Nakon 17h časova važi drugačija tarifa i iznosi 200 dinara.

Uz seniorsku karticu koja se može dobiti na blagajni bazena važi popust i cena ulaznice za bazen iznosi 150 dinara. Reč o specijalnim karticama koje penzionerima omogućavaju brojne popuste.

U okviru kopleksa gradskih bazena izbor tobogana je raznolik, a deci uzrasta od 7 do 12 godina  korišćenje tobogana je dozvoljeno samo uz prisustvo roditelja.

Radno vreme otvorenih bazena je svakog radnog dana od 11h do 19h, subotom i nedeljom od 10h do 19h.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage