Home  |  Vesti  |  Niš  |  Fontana na Trgu Kralja Milana počinje da radi do kraja novembra
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

06. 08. 2020.

Autor: Katarina Mladenović Izvor: City radio

Fontana na Trgu Kralja Milana počinje da radi do kraja novembra

Radovi na Trgu Kralja Milana uveliko traju. Ovih dana se radi na fontani, Tvrđavskom mostu, a očekuje se i dalje popločavanje trga. Do sada je popločan deo oko Gradske kuće, uređen je park kod keja, a tu je i novo osvetljenje. Nadležni očekuju da će radovi biti završeni u roku.

Pomoćnik gradonačelnika Miloš Milošević kaže da se radovi odvijaju kako je i planirano.

„Radovi su u dinamici kako smo i planirali. Završeno je popločavanje kod Gradske kuće i u tom delu, a izgrađeno je i korito fontane. Ono što je urađeno kod mosta je peskarenje i donja strana mosta, gde je i ofarbano. Tek treba da se urade orto-ploče uz pomoć kojih će se srediti nivelacija mosta“, rekao je Milošević i dodao da se očekuje i zamena ležišta mosta koji nije bio u potpunosti bezbedan pre rekonstrukcije. Kada je reč o fontani, tu treba da se uradi hidromašinska izolacija.

Naglašava da zbog korone nije bilo mnogo problema.

„Korona nas je malo poremetila, ali ne značajno. Fontana će biti puštena novembra meseca, a radovi bi trebalo da budu gotovi do kraja godine“, kazao je Milošević.

Pitali smo građane šta misle o radovima na Trgu Kralja Milana. Neki od njih smatraju da radovi neće biti završeni do kraja godine jer oko toga ima dosta posla.

„Ne verujem da će to biti do kraja godine jer ovo sve treba da se poploča do Mekdonaldsa“, rekla nam je jedna sugrađanka.

Naši anketirani sugrađani saglasni su u jednom, a to je da su se radovi odužili. Ipak, uglavnom im se dopada ono što je do sada urađeno i očekuju da kvalitet radova bude na najvišem mogućem nivou.

„Ako sve bude izgledalo kao onaj deo pored keja, kod amfija, onda dobro. To vredi i lepše izgleda nego pre. Ali ova prašina koja je bila dok su noću radili nije baš bila dobra. Sad nema prašine, ali se malo odužilo“, izjavio je jedan mlađi sugrađanin.

Miloš Milošević očekuje da će sve biti završeno u roku i navodi da ukoliko izvođači budu kasnili sa radovima, platiće kazne zbog kašnjenja. Radovi na centralnom gradskom trgu počeli su krajem juna prošle godine, a trebalo bi da budu završeni do kraja ove godine.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage