Home  |  Vesti  |  Niš  |  Redovi za kupovinu mesečnih kartica, primenjuje se zimski red vožnje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

01. 09. 2020.

Autor: Katarina Mladenović Đorđević Izvor: City radio

Redovi za kupovinu mesečnih kartica, primenjuje se zimski red vožnje

Počela je školska godina, a to sa sobom nosi i kupovinu autobuskih mesečnih kartica za one učenike koji do škole moraju da putuju. Ispred sedišta JKP Direkcije za javni gradski prevoz, koje se nalazi kod Ambasadora, već su gužve, ali se red ne čeka dugo. Na drugim mestima za prodaju mesečnih kartica gužvi ima manje.

Učenici srednjih škola već su nabavili potvrde koje su im potrebne kako bi mesečnu karticu plaćali jeftinije. Zbog izdavanja legitimacija, može se čekati malo duže, ali ukoliko već imate legitimaciju, sve se završava u roku od 2 minuta.

Cene karata nisu se menjale. Za učenike srednjih škola i redovne studente mesečna karta za prvu zonu košta 1385 dinara, za drugu zonu 1845, a za treću 2315 dinara. Radničke mesečne karte koštaju 1980, 2635 i 3305 dinara. Za penzionere preko 70 godina cene su upola niže nego za radnike, što znači: 990, 1315 i 1655 dinara.

Iz Direkcije najavljuju veći broj autobusa, kao i usklađivanje reda vožnje prigradskih linija sa đačkim rasporedom.

A od 1. septembra primenjuje se zimski red vožnje, što znači veći broj polazaka upravo zbog školske dece. Gradski autobusi na pojedinim linijama u najfrekventnijem periodu saobraćaju na 5 ili 6 minuta.-

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage