Home  |  Vesti  |  Niš  |  Centar Niša dobio nove kante, građani se pitaju šta je sa ostalim delovima grada
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

10. 09. 2020.

Autor: Katarina Mladenović Đorđević Izvor: City radio

Centar Niša dobio nove kante, građani se pitaju šta je sa ostalim delovima grada

U Nišu se skoro dve godine na ulicama nisu mogle videti kante za smeće. Nakon što su kante sklonjene zbog dotrajalosti, trebalo je da prođe dosta vremena pa da konačno smeće možemo da bacimo u kantu umesto da ga nosimo sa sobom. U centru Niša postavljeno je 24 novih kanti, a u narednim danima treba da se postavi još njih 28.

Kako je na svojoj fejsbuk stranici napisao Dragoslav Pavlović, direktor JKP „Mediana“, kante su postavljene u ulici Generala Milojka Lešjanina, Voždovoj, kao i na raskrsnici sa ulicom Vojvode Mišića. Narednih dana kante će se naći i u ulici Nikole Pašića i Dušanovoj.

Postoji nekoliko vrsta novih kanti, ali ono što je svima zajedničko je da su zaključane, ključ imaju radnici Mediane, koji će ih redovno servisirati, najavio je Pavlović. U samom centru, kod stanice gradskog prevoza nalaze se i dve nove kante namenjene samo za opuške.

Komentari građana na fejsbuku su različiti. I dok su neki zadovoljni što su konačno postavljene nove kante i nadaju se da će grad biti čistiji, drugi se pitaju šta je sa ostalim delovima grada. Ima i onih koji strahuju da li će ovakve kante biti sačuvane.

Uklanjanje kanti bio je veliki problem kada se to desilo. Svi su se pitali šta se desilo sa kantama i gde baciti smeće, ali smo se s vremenom navikli na nove okolnosti. Sada nam ostaje da čuvamo nove kante koje smo dobili da ne bismo ponovo čekali dve godine da dobijemo kante koje su promenjene zbog dotrajalosti.

Da podsetimo, ovoliko dugo se na nove kante čekalo zbog formiranja Kataloga urbane opreme grada Niša. Katalog je formiran krajem prošle godine i prema njemu grad je podeljen na 10 zona, od kojih svaka treba da dobije posebni unificirani mobilijar.-

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage