Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

14. 10. 2020.

Autor: Jelena Jocić, Katarina Mladenović Đorđević Izvor: City radio

Obeležen Dan oslobođenja Niša u Drugom svetskom ratu

Svečanim činom polaganja venaca na Spomeniku oslobodiocima Niša, na Trgu Kralja Milana, a potom i palim borcima u Memorijalnom kompleksu Bubanj, obeležen je Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu.

 

Položili smo vence, borcima, sugrađanima, precima koji su dali život za oslobođenje Niša i naše Srbije. Poruka koju danas šaljemo s ovog mesta glasi da moramo da poštujemo tekovine slobodarskog duha našeg naroda, da težimo miru, slobodi i toleranciji na način dostojan svakog čoveka, rekao je Boban Džunić, predsednik Skupštine Grada.

Drago Vuković iz Udruženja potomaka 1912-1920. godine istakao je da se na ovaj značaj dan za istoriju srpkog naroda se sećamo se herojske borbe i težnje ka slobodi. Mladima je poručio da čuvaju tradiciju, jer je kako kaže nezadovoljan načinom na koji se školski sistem u Srbiji ophodi prema svojoj istoriji.

Nakon čina polaganja venaca, vojska je krenula u svečani marš od Trga Kralja Milana kroz Pobedinu ulicu do TC Kalča. Svečana povorka je nastavila ka Memorijalnom kompleksu Bubanj, gde su položeni venci palim borcima.

Ne samo da baštinimo tradiciju boraca 1941/45. Ove godine je učinjena jedna novina, na izbornoj skupštini SUBNOR-a Srbije usvojen je statut kojim je predviđeno da objedinimo sve borce iz svih ratova. Ima li ičeg svetijeg na ovom svetu nego kada čovek da život za svoju otadžbinu? Borac je onaj koji je nosio uniformu i oružje i branio svoj narod. Srpski borac je uvek branio svoju otadžbinu jer nemamo drugu i  to nikada ne smemo da zaboravimo, zaključio je Anđelko Milićević, član izvršnog odbrora SUBNOR-a Srbije i kordinator SUBNOR-a za Nišavski okrug.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage