Home  |  Vesti  |  Niš  |  Posečeno rastinje na Starom groblju biće dato najsiromašnijima za ogrev
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

19. 11. 2020.

Autor: Jelena Jocić Izvor: City radio

Posečeno rastinje na Starom groblju biće dato najsiromašnijima za ogrev

Drveće uklonjeno tokom akcije uređenja Starog groblja biće dato za ogrev najsiromašnjim Nišlijama, naјavljuju iz „Mediane“.

Važno je da zelenilo koje se uklanja sa Starog groblja završi na pravom mestu, jer je jedan od ciljeva ne samo da se to rastinje poseče, već da ga socijalno ugroženi dobiju za ogrev,  izjavio je Dragoslav Pavlović, direktor JKP Mediana gostujući na Niškoj televiziji.

On je istakao da nam prema dugoročnoj prognozi meteorologa predstoji duga i hladna zima, te je važno da mislimo na one koji nemaju. JKP Mediana će na ovaj način pomoći građanima da obezbede ogrev za predstojeći zimski period. Ova akcija je značajna jer čistimo i uređujemo Staro groblje, koje je od izuzetnog kulturnog i istorijskog značaja, ali isto tako ćemo pokazati da smo društveno odgovorni, istakao je Pavlović.

Podsetimo akcija uređenja Starog groblja započela je u drugoj polovini septembra, a čišćenju su se priključili i učenici gimnazije Svetozar Marković.

Kompleks Starog groblja od 1991. godine ima status kulturnog dobra. Staro groblje nije obuhvaćeno sistemom redovnog održavanja nekog od javno komunalnih preduzeća, a iz Grada su najavili da će se to promeniti već od naredne godine.

Podsećamo da je City radio mnogo puta ukazivao na problem neuređenosti Starog groblja. Takođe smo često i opširno pisali o brojnim znamenitim ljudima koji počivaju pod Goricom.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage