Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Obrazovanje

09. 02. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio, Univerzitet u Nišu

I SANU vrednuje najuspešnije srednjoškolce

Kako bi podstakli naučno i umetničko stvaralaštvo mladih i njegovu javnu promociju, Srpska akademija nauka i umetnosti nagradila je učenike srednjih škola iz Niša, Vranja i Leskovca. Petoro nagrađenih đaka postiglo je zapažene rezultate na međunarodnim olimpijadama i takmičenjima u oblasti prirodnih nauka i muzičke umetnosti.

Ogranak SANU u Nišu uručio je nagrade srednjoškolcima koji su osvojivši nagrade na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima pokazali da se nalaze među najboljima.

Kako je rekao akademik Vladimir Kostić, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti, ovi mladi ljudi su budućnost naše zemlje.

„Bez ove dece bićemo zemlja dostojanstvenih, pomalo ljutitih penzionera. Mladost je Conditio sine qua non opstanka ove zemlje. Sve ostalo su priče za decu“, poručuje akademik Vladimir Kostić, predsednik SANU.

Iako počastvovani što ih je SANU nagradila, učenici smatraju da je neophodno da država više ulaže u mlade.

„Trebalo bi više da se ulaže u nauku i obrazovanje. Da država ceni to što radimo. U drugim zemljama je mnogo drugačije. To je prosto neverovatno. Oni nama nisu verovali da nam nije plaćen odlazak na olimpijadu, nisu mogli to da razumeju. Mnogo se više ceni znanje u drugim zemljama“, rekao je gimnazijalac iz Niša Novak Stanojević.

Najuspešnijim učenicima uručen je po tablet računar. Inače, pre svečanog prijema održana je sednica Skupa svih članova Ogranka SANU u Nišu sa članovima Stručno-naučnog veća Centra za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Nišu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije